Архів новин

05 июля 2021

Увага! Оголошення

До уваги кандидатів на зайняття посад директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи.

05 липня 2021 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення повторного конкурсного відбору на посади директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи на відповідність установленим законодавством вимогам та допущення кандидатів до участі в конкурсному відборі.

У регіонах України потрібно нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 – селекторна нарада

Кількість активних хворих на COVID-19 в Україні зменшується, проте система охорони здоров’я має бути готовою до протидії штаму «Дельта». Про це йшлося на традиційній селекторній нараді.

За інформацією уряду, в Україні станом на сьогодні зроблено майже 3 млн щеплень проти коронавірусу. Центри масової вакцинації населення відкрилися вже в кожній області.

До уваги ветеранів АТО/ООС: оголошено набір до участі в проєкті щодо започаткування та розвитку бізнесу

Всеукраїнська Асоціація Керівників Бізнесу в рамках проєкту «Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей», що фінансується Європейським Союзом, оголошує набір зацікавлених ветеранів АТО/ООС до участі в компоненті проєкту щодо розбудови спроможності із започаткування та розвитку бізнесу з можливістю отримання грантової допомоги у вигляді обладнання.

В Україні зареєстрували вакцину Janssen проти COVID-19

2 липня 2021 року Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Janssen - це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози.

Україна розвиватиме двосторонні відносини з багатьма країнами та регіонами світу, активно захищатиме енергетичну та кібербезпеку – Глава держави

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що в сучасному світі через посилення конкуренції між країнами та зростання державного «егоїзму» підвищується роль двосторонніх домовленостей. Про це Глава держави сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика», що триває в Києві.

На перший курс обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою зараховано 112 ліцеїстів

Завершились вступні випробування до Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».  

Сто дванадцять юнаків наказом начальника ліцею бригадного генерала Валерія Ємбакова зараховані до навчання на перший курс із присвоєнням їм спеціального звання «ліцеїст».

Серед них тридцять сім юнаків відносяться до пільгових категорій.

Виступаючи перед батьками зарахованих ліцеїстів, бригадний генерал зосередив увагу на важливості психологічної готовності юнаків до умов військового ліцею.

В області з 1 липня перерахували пенсії понад 170 тисячам жителів

Із 1 липня автоматизованим способом проведено перерахунок складових пенсійних виплат, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Із загальної кількості 324,5 тис. пенсіонерів Луганської області автоматизованим способом перераховано пенсії 170,5 тис. осіб.

Розміри підвищення пенсії з липня 2021 року кожному пенсіонеру визначено індивідуально, залежно від того, яка складова виплати підлягала перерахунку – доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсії, підвищення або надбавка.

Лабораторно підтверджено два нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – одне, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 642 випадках.

Одужали – 25 479, лікуються – 214 (70 – стаціонарно, 144 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 088 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 076.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,1 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 949 людей.

Представників громад навчали енергоефективності

В облдержадміністрації відбувся регіональний семінар «Підвищення енергоефективності територіальних громад Луганської області».
В умовах реформи децентралізації політика енергоефективності є одним з основних чинників економічного розвитку та підвищення рівня комфорту в громадах, а досягнення стійкого економічного розвитку не може бути забезпечене без істотного зменшення енергоспоживання.
В Луганській області реалізується декілька напрямків з енергозбереження.

Глава держави 5 липня візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика»

Президент Володимир Зеленський у понеділок візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика», який триватиме у столиці три дні.

Основними темами заходу стануть стратегічні цілі України, зокрема інтеграція до Європейського Союзу та НАТО, практичні виміри зовнішньої політики, а також енергетична безпека.