Архів новин

08 июля 2021

Луганська область у сфері реалізації державної регуляторної політики – у трійці лідерів

Сьогодні Державною регуляторною службою України в режимі відеоконференцзв’язку проведено перше засідання міжрегіональної робочої групи з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Ця робоча група створена на виконання протокольного рішення за результатами селекторної наради в Офісі Президента України. До її складу увійшли представники ДРС та всіх облдержадміністрацій.

Впроваджено електронну послугу визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості

Фонд державного майна України запустив послугу електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості.

Сервіс розроблено завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку.

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості: https://evaluation.spfu.gov.ua

Завдяки цьому користувачі зможуть заощадити кошти, оскільки за послуги оцінки сплачувати не доведеться.

Запрошуємо ветеранів АТО/ООС у проєкт, який дає можливість отримати грант на навчання

Основна мета проєкту — сприяння реінтеграції ветеранів через допомогу в перекваліфікації, підвищенні кваліфікації та працевлаштуванні. Учасники бойових дій можуть отримати грант до 400 євро на курси з перекваліфікації, підвищення кваліфікації або навчання, якщо відповідають таким критеріям:

·        мають посвідчення УБД, проживають на території України.

·        мають труднощі з працевлаштуванням і не можуть себе знайти на ринку праці.

·        бажають змінити роботу, але для цього не вистачає професійних навичок та знань.

Велике будівництво: на дорозі Р-66 відбудовують три мости

Триває відбудова мостів на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

У рамках програми Президента Зеленського «Велике будівництво» там мостобудівники ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» (Київ) ремонтують три штучних споруди.

Це шляхопровід через залізницю на км 192+862, міст через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), міст на км 182+933.

На шляхопроводі та мосту через річку Біленька вже відкрито рух транспорту, втім продовжуються роботи знизу.

Нова обласна лікарня на 1000 робочих місць – у Сєвєродонецьку презентували проєкт

Його реалізовуватимуть у наступному році. Про це заявлено на зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Гайдая з представниками Австрійської компанії VAMED ENGINEERING GmbH сьогодні, 8 липня.

«На 2022 рік Президент Володимир Зеленський робить акцент або на будівництві обласної клінічної лікарні, або на капітальному ремонті існуючих приміщень. Але, враховуючи ситуацію в області, ми намагаємося реалізувати проєкт, запропонований партнерами з Австрії», – зазначив очільник Луганщини.

Лабораторно підтверджено 17 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Сєвєродонецьк – три, Біловодськ – два, Кремінна – три, Попасна – три, Сватове – два, Старобільськ – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 694 випадках.

Одужали – 25 551 (17 за останню добу), лікуються – 189 (70 – стаціонарно, 119 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 091 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 082.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 12 (при пороговому 60).

В Україні усі вокзали, автостанції та аеропорти перевірять на безбар’єрність для маломобільних груп населення

В Україні упродовж двох років буде проведено комплексний аудит доступності будівель, а також усіх залізничних вокзалів, аеропортів та автостанцій. Про такі плани Кабінету Міністрів йшлося під час засідання Ради безбар’єрності. Саме вона контролює виконання Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яку було розроблено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

На Старобільщині Юлія Лапутіна вшанувала пам’ять загиблих захисників України

Перебуваючи на Луганщині, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відвідала місця поховань воїнів, полеглих на сході країни, які відстоювали суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

У Чмирівці разом із представниками відокремленого підрозділу Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Старобільського району вона оглянула місця поховань тимчасово невстановлених захисників України.

Мета «Великого будівництва» – швидкий та комфортний проїзд по території України різними шляхами – Кирило Тимошенко

Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» спрямована не лише на вирішення проблеми внутрішніх перевезень, а й на розвиток транзиту й міждержавних відносин. Про це заявив заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика», який триває в Києві.

Сильна Україна зробить сильнішим Європейський Союз – Володимир Зеленський на Четвертій Конференції з питань реформ

Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті Четвертої Конференції з питань реформ в Україні на тему «Сильна Україна у сильній європейській та євроатлантичній родині».

Глава держави висловив радість стосовно того, що цьогоріч Конференцію щодо реформ в Україні приймає саме Литва, адже впродовж останніх років литовські партнери були й залишаються в авангарді підтримки змін в Україні.