Архів новин

13 июля 2021

Комісія ЄС буде досліджувати діяльність правоохоронних органів Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Консультативної Місії ЄС на чолі з керівником операційного департаменту КМЄС Удо Моллеру.

Метою візиту місії є започаткування роботи мобільного підрозділу КМЄС в Луганській області з метою проведення комплексної оцінки сектору цивільної безпеки і процесів щодо його реформування в регіоні.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 12 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,02 га території області у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 34 вибухонебезпечних предмети, а саме: 18 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 4 гранати та 1 інженерний боєприпас.

Фонд державного майна запровадив безкоштовний Сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості

Фонд державного майна України запровадив Сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості, завдяки якому українці можуть швидко та безкоштовно оцінити вартість своєї нерухомості на сайті evaluation.spfu.gov.ua.

За його допомогою кожен громадянин України може отримати довідку про оціночну вартість майна, зберегти її або роздрукувати.

Для авторизації на сайті сервісу користувачі можуть використати файлові або апаратні ключі, а також ID.gov.ua.

Глава держави про результати зустрічі з канцлером Німеччини: Партнери України розуміють, що «Північний потік – 2» – це не суто економічний проект

Президент України Володимир Зеленський під час більш ніж чотиригодинної зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні обговорив питання безпеки в Україні та Європі, зокрема мирне врегулювання на Донбасі та ризики від реалізації «Північного потоку – 2». Про це Глава держави розповів у інтерв’ю журналістам в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Гуманітарна політика» в Києві.

Президент відзначив, що задоволений зустріччю з Ангелою Меркель.

Майже 43 тисячі жителів області цьогоріч скористалися послугами обласної служби зайнятості, – брифінг

Протягом І півріччя 2021 року, у порівнянні з відповідним періодом 2020-го, кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області, становила 2,4 тисячі.

Про це на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 13 липня, повідомив  директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Він зауважив, що кількість вакансій у базі даних служби зайнятості Луганської області зросла на 3,8 %. 77,3 % вакансій були укомплектовані.

Велике будівництво: у липні завершать капремонт трьох мостів на дорозі Р-66

Об’єкти розташовані на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

Це – шляхопровід через залізницю на км 192+862, міст через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), міст на км 182+933.

Зазначені споруди відносяться до малих мостів, втім вони потребували капітального ремонту, який виконують мостобудівники ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» (Київ).    

Орієнтовна дата закінчення робіт на всіх трьох об’єктах – кінець липня. У серпні на мостах буде влаштована розмітка.

Лабораторно підтверджено 28 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Сєвєродонецьк – п’ять, Біловодськ – чотири, Мілове – одне, Новоайдар – одне, Попасна – сім, Сватове – три, Станиця Луганська – два, Старобільськ –  одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 759 випадках.

Одужали – 25 590 (11 за останню добу), лікуються – 213 (75 – стаціонарно, 138 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 096 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 085.

Фінансування пенсій та грошової допомоги липня 2021 року

Пенсійний фонд України продовжує фінансування пенсій липня згідно із затвердженим графіком.

Станом на 12 липня на пенсійні виплати у Луганській області спрямовано 696,25 млн грн або 100% потреби дня.

Виплату пенсій буде проведено у встановленому порядку.

Цифрограм – новий стандарт цифрової компетентності

3 березня 2021 року була прийнята Національна концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 167-р (https://cutt.ly/pbKSA4M). Концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.

Президент відкриє перший день форуму «Україна 30. Гуманітарна політика»

Президент України Володимир Зеленський у вівторок візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Гуманітарна політика», який триватиме у столиці 13-14 липня.

Глава держави відкриє форум, перша сесія якого присвячена розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Також учасники заходу обговорять питання розвитку Національного музею Голодомору, будівництво другої черги якого має бути завершене до Дня Незалежності України.

249 громадян з тимчасово окупованих територій записалися на щеплення від коронавірусу у Луганській області

На вакцинацію проти COVID-19 записано 293 громадяна України, які проживають на тимчасово окупованих територіях і належать до пріоритетних груп, зокрема, осіб похилого віку віком 65 років і старше. В Луганській області 249 осіб, в Донецькій області – 23 та в Херсонській – 21 (з них 74 особи провакциновані; 158 осіб очікують вакцинації та 61 особа не з’явилася на вакцинацію).

Платники Луганщини перерахували до бюджету 134 мільйони військового збору

За січень-червень 2021 року надходження військового збору на Луганщині склали 134 млн гривень.

Це на 18,8 млн гривень більше надходжень у січні-червні минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області