Архів новин

15 июля 2021

Діти з Луганської області стали призерами ІІІ Всеукраїнського етапу гри «Сокіл» («Джура»)

З 30 червня по 11 липня 2021 року у м. Кропивницький Кіровоградської області на базі Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відбувся ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - Інгульська Січ (середня вікова група, 11-14 років). У заході взяли участь майже 200 дітей з 21 області України.

Верховна Рада підтримала Закон України, направлений на забезпечення стабільності на ринку природного газу

У другому читанні ухвалено Закон України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу».

За відповідне рішення проголосували 303 народні депутати.

Зазначений закон має на меті створити законодавчі підстави для подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу, регламентувати механізми урегулювання боргів на ринку природного газу з урахуванням чинників їх виникнення та з використанням виключно ринкових механізмів урегулювання.

Тергромади можуть отримати держсубвенцію на розвиток ЦНАПів

Сьогодні в режимі відеоконференцзв’язку проведено першу зустріч під головуванням заступника Міністра цифрової трансформації України Людмили Рабчинської щодо вирішення актуальних питань діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Участь у заході взяли перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

До уваги водіїв вантажівок!

Нагадуємо про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів  у денну пору, а також заборону руху окремими категоріями транспорту дорогами місцевого значення.

Кого стосується заборона? За яких умов обмежується рух?

Відбір пілотних територіальних громад для участі у Програмі EGAP

Фонд Східна Європа оголошує конкурсний відбір пілотних територіальних громад для участі у Програмі EGAP у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській Одеській та Луганській областях

Лабораторно підтверджено 21 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – шість, Біловодськ – одне, Кремінна – два, Новоайдар – чотири, Попасна – два, Сватове – три, Станиця Луганська – одне, Старобільськ – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 803 випадках.

Одужали – 25 631 (34 за останню добу), лікуються – 212 (80 – стаціонарно, 132 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 099 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 086.

Завершилась додаткова сесія ЗНО

14 липня завершилася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання тестуванням з географії.

Для проведення ЗНО у Луганській області залучено 10 педагогічних працівників, які пройшли навчання та інструктаж.

Пропуск учасників до пункту проведення тестування розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Чотири спортсмени представлятимуть Луганщину на Олімпійських іграх в Токіо

До старту XXXII літніх Олімпійських ігор залишилося вісім днів.

Україну на літній Олімпіаді в Токіо представлятимуть 158 чоловіків та жінок у 25 видах спорту.

Слід зазначити, що до складу збірної команди України увійшли чотири спортсмени з Луганської області.

Це – заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду Олег Колодій, майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду Олексій Середа, заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду Анна Письменська та заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики Євген Юденков.

Малі та середні фермерські господарства можуть отримати позики для розвитку під державні гарантії

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін взяв участь у щотижневій нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань виконання плану-графіку підготовки проєктів наказів Мінагрополітики, необхідних для реалізації діючих порядків використання коштів державної підтримки в АПК та щодо вартості одного гектара землі у різних областях після відкриття ринку.

Парламент ратифікував фінансову угоду між Україною та ЄІБ – 340 млн євро буде спрямовано на відновлення України

Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому законопроєкт про ратифікацію Фінансової угоди «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком. Відповідна угода щодо залучення 340 млн євро була підписана 9 грудня 2020 року.

Наразі схвалено до реалізації в рамках чинної програми 236 проєктів (підконтрольні Уряду України території Донецької та Луганської областей, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Одеська, Полтавська, Харківська та Херсонська області).