Архів новин

16 июля 2021

«Пожежі» у Кремінському, Новоайдарському та Станично-Луганському лісництвах ліквідовані оперативно - відбулись штабні навчання

Підсумки штабних навчань щодо ліквідації пожеж у природних екосистемах підбили на засіданні оперативного штабу з підготовки до сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року.

Навчання проводились з метою перевірки готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань як у режимі повсякденного функціонування, так і у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Ухвалено законопроєкти про основи національного спротиву та про чисельність ЗСУ

Прийнято Закон № 5557 про основи національного спротиву та Закон № 5558 «Про чисельність Збройних Сил України».

Ухвалення цих законів дозволить максимально швидко підвищити обороноздатність країни в умовах російсько-української війни та загроз з боку РФ.

Одним з ключових факторів, які визначає закон про національний спротив, є соціальний та правовий захист учасників територіальної оборони і руху спротиву.  

Нагадаємо, «національний спротив» – це залучення усього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії.

Заступник МЗС Республіки Польща Марцін Пшидач пообіцяв залучити польських інвесторів до Луганщини

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов зустрівся з польською делегацією на чолі з заступником Міністра закордонних справ Республіки Польща Марціном Пшидачем.

Лабораторно підтверджено 26 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – одне, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – чотири, Кремінна – два, Новоайдар – два, Попасна – п’ять, Станиця Луганська – три, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 829 випадках.

Одужали – 25 636 (п’ять за останню добу), лікуються – 233 (80 – стаціонарно, 153 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 102 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 086.

Понад 23 тисячі витягів щодо грошової оцінки землі видано на Луганщині за півроку

Протягом I півріччя 2021 року на підставі заяв, отриманих від фізичних та юридичних осіб, сільськогосподарських товариств та фермерських господарств, фахівці Головного управління Держгеокадастру у Луганській області сформували та видали 23 025 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Із загальної кількості витягів 19 415 (84 %) замовлено та видано через Публічну кадастрову карту у режимі онлайн, ще 3 610 (16 %) – через центри надання адміністративних послуг.

Вірусні гепатити ефективно та безоплатно лікуються сучасними противірусними препаратами прямої дії

На сьогоднішній день вірусні гепатити В і С (ВГВ, ВГС) становлять серйозну загрозу громадському здоров’ю, оскільки близько 80 % цирозу та гепатоцелюлярної карциноми викликані саме цими типами вірусів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі тільки 9% осіб із хронічним вірусним гепатитом В знають про свій діагноз і 20% із вірусним гепатитом С.

На Луганщині модернізують системи теплопостачання – проєкт підтримали міжнародні партнери

Меморандум щодо реалізації «Проєкту енергетичної безпеки» укладено сьогодні, 16 липня, під час ZOOM-конференції.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов, перш за все, подякував міжнародним партнерам за підтримку регіону в період реформування енергетичної галузі, зокрема, систем теплопостачання.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 201 мільйон гривень єдиного податку

Протягом січня-червня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 201,2 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 125,3 млн гривень, сплачена фізичними особами - підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 16,4 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 59,5 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-червня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 13,1 % або на 23,3 млн гривень.

На Луганщині розпочато збиральну кампанію ранніх зернових культур

У Луганській області аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур, яке проведено на площі 34,0 тис. га при врожайності 39,5 ц/га. Намолочено 134,4 тис. тонн зерна нового врожаю.

За оперативними даними, станом на 15 липня вдалося зібрати, зокрема:

- пшениці обмолочено 26,5 тис. га при врожайності 40,6 ц/га, намолочено 107,5 тис. тонн;

- ячменю обмолочено 6,6 тис. га при врожайності 37,0 ц/га, намолочено 24,6 тис. тонн.

В Україні змінили вимоги до зберігання вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech на прохання виробника

У травні 2021 року, після серії нових досліджень, виробник вакцини Comirnaty компанія Pfizer звернулася до національних та міжнародних регуляторних органів з охорони здоров’я з проханням послабити вимоги до холодового ланцюга своєї антиковідної вакцини, зокрема дозволити зберігати нерозведений препарат за температури від +2°C до +8°C протягом місяця, замість 5 днів.

Студенти, аспіранти та молоді вчені можуть долучитися до конкурсу наукових робіт з нагоди Дня Незалежності

Студенти вишів, аспіранти та молоді вчені запрошуються для участі у конкурсі з нагоди 30-ї річниці Незалежності України «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку».