Архів новин

19 июля 2021

Сьогодні – час собі нагадати, що є європейська безпека, – Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії відвідав КПВВ «Золоте»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з представниками делегації Уряду Данії, які з дводенним візитом перебувають на Луганщині.

Сьогодні, 19 липня, делегація відвідала район проведення операції Об’єднаних сил для ознайомлення з поточною безпековою та оперативною ситуацією. Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні пан Олє Егберг Міккельсен повідомив, що з початку свого призначення на посаду хотів потрапити саме на Схід України.

У липні пенсіонерам Луганщини спрямовано вже 1 202,44 млн гривень

19 липня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій липня.

Наразі пенсіонерам Луганської області на відповідні виплати спрямовано вже 1 202,44  млн гривень.

Оголошено Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до 30-ї річниці Незалежності України

З метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності, Благодійний фонд «Об’єднання світових культур», Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея та Українська асоціація підтримки творчої молоді проводять Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до 30-ї річниці

Міжнародний Комітет Червоного Хреста долучиться до реконструкції мереж водопостачання на лінії розмежування в Луганській області

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Вячеслав Шаповалов провів зустріч із координатором програм водопостачання та забезпечення житлових умов Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Майклом Шерінгом. У переговорах взяв участь директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай.

На зустрічі сторони обговорили питання партнерства щодо відбудови об’єктів та мереж централізованого водопостачання у населених пунктах Луганської області.

«Велике будівництво»: завершується капремонт шляхопроводу на дорозі Р-66

Загалом три мости будуть відремонтовані на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове  –  Лисичанськ  –  Луганськ у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Це – шляхопровід через залізницю на км 192+862, міст через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), міст на км 182+933.

Капітальний ремонт цих об’єктів виконує ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» (Київ). 

На шляхопроводі через залізницю на км 192+862, який збудували ще в 1978 році, наразі проїзд забезпечено по двох смугах.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 19 по 23 липня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

19 липня (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

20 липня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

21 липня (9:00 – 15:00) – с. Нижнєтепле;

22 липня (9:00 – 15:00) – смт Тошківка 1;

23 липня (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Із липня в Сєвєродонецьку працює Головне управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області

У регіоні розпочало виконання своїх функцій Головне управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області, створене відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020 року № 783 «Деякі питання Національної соціальної сервісної служби України».

Діяльність структури полягає в реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Лабораторно підтверджено один новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань: Кремінна – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 843 випадках.

Одужали – 25 643, лікуються – 240 (76 – стаціонарно, 164 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 102 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 087.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 9,7 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 960 людей.

Україна отримала 2 мільйони доз вакцини Moderna

Ці 2 000 040 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna доставлені в Україну Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Ця партія вакцин надається Урядом США через глобальний фонд COVAX.

«Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», — сказав Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.