Архів новин

20 июля 2021

Єдина зброя проти брехливої російської пропаганди – розбудова Луганщини, – Сергій Гайдай долучився до дискусії «Розвиток і соціальна згуртованість в умовах війни: план дій Донеччини та Луганщини»

Очільник Луганської області Сергій Гайдай долучився до дискусії «Розвиток і соціальна згуртованість в умовах війни: план дій Донеччини та Луганщини» в рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

У липні підвищено пенсії понад 170 тисячам жителів області, – брифінг

Про це на пресбрифінгу в облдержадміністрації 20 липня розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона нагадала, що з 1 липня пенсіонерам підвищено соціальні стандарти у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму.

Так, прожитковий мінімум для працездатних осіб відтепер складає 2379 гривень, а прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, – 1854 гривні.

Україна відкриває вакцинацію проти COVID-19 для всіх охочих

Україна відкриває останній – 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 2 мільярди ПДФО

Протягом січня-червня 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд 970,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 330,7 млн гривень більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 472,3 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-червня 2020 року на 249,9 млн гривень.

До державного бюджету за шість місяців поточного року мобілізовано 498,1 млн гривень ПДФО. Цей показник збільшився на 80,8 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Велике будівництво на Луганщині: Озвучені проміжні результати з відновлення соцоб’єктів

Також під час апаратної наради в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач доповів про стан реалізації ініціативи Президента України – національної програми «Велике будівництво» в Луганській області.
Він зазначив, що у рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Луганській області у 2021 році реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл, трьох садочків, чотирьох спортивних об’єктів.

Лабораторно підтверджено 35 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань: Лисичанськ – шість, Рубіжне –п’ять, Сєвєродонецьк – три, Біловодськ – чотири, Кремінна – чотири, Марківка – три, Попасна – шість, Сватове – три, Старобільськ – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 878 випадках.

Одужали – 25 655 (12 за останню добу), лікуються – 262 (76 – стаціонарно, 186 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 104 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 087.

На Луганщині впровадять проєкт пересувного відділення Укрпошти в сільській місцевості

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай 20 липня провів апаратну нараду у режимі відеоконференцзв’язку.

Одним з питань, які розглядались на заході, було «Проєкт впровадження «пересувного відділення зв’язку» в сільській місцевості». З інформацією присутніх ознайомила директор Луганської філії АТ «Укрпошта» Ілона Моісеєва.

На тимчасово окупованій території Луганської області спостерігається гострий дефіцит питної води

За наявною інформацією на тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна адміністрація Рф критично обмежила постачання питної води населенню.

Також, в умовах аномальної спеки, це може впливати на катастрофічне погіршення якості води, оскільки нерівномірна подача води призводить до застоювання, виникнення бактерій та поширення інфекційних захворювань серед населення. Це є прямим порушенням Державних санітарних норм та правил.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 148 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 19 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,62 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 213 вибухонебезпечних предметів, а саме: 148 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 41 гранату та 13 інших вибухонебезпечних предметів.

В Україні зростають обсяги вакцинації від COVID-19

В Україні продовжує зростати тижнева кількість осіб, вакцинованих від COVID-19. За минулий тиждень було зроблено 609 тис. щеплень, тоді як тижнем раніше – 560 тис. щеплень. Про це йшлося під час селекторної наради.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, цього тижня в регіони буде спрямовано ще 3,3 млн доз вакцини. Зокрема, 2 млн доз Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тис. доз Pfizer.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності створення пунктів щеплень на прикордонних пунктах пропуску, аби кожен охочий зміг вакцинуватися.