Архів новин

26 июля 2021

Вакцинація від COVID-19 для вагітних є безпечною та необхідною

Клінічні дослідження підтверджують, що у вакцинованих вагітних не було виявлено жодних негативних наслідків щеплення від COVID-19.

Вакцина не шкодить здоров’ю матері та дитини.

COVID-19 є небезпечною хворобою для вагітних, оскільки це може призводити до передчасних пологів чи переривання вагітності.

Детально про вакцинацію від COVID-19 для вагітних дивіться у відеоблозі лікаря-імунолога Федора Лапія.

Бережіть себе, свою вагітність та свою дитину. Вакцинуйтеся від COVID-19!

До освітніх центрів «Донбас – Україна» в області звернулися більше 400 осіб

До освітніх центрів «Донбас – Україна», що розташовані на Луганщині, за консультацією звернулося 428 осіб.

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – чотири абітурієнти;
- про повну загальну середню освіту – 18 абітурієнтів;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 15 абітурієнтів.

Завтра розпочинається реєстрація для проходження спеціально організованої сесії ЄВІ

Завтра, 27 липня 2021 року, розпочинається реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Вона триватиме до 5 серпня.

Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів вищої освіти, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі.  Для учасників на сайті Українського центру створено інформаційну сторінку – «Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ». Доступ до неї – за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

На виконання Нацстратегії безбар’єрності буде реалізовано проект, який допоможе ветеранам започаткувати власний бізнес

Нині тисячі учасників бойових дій та ветеранів мріють про започаткування власної справи. Утім дуже часто вони не мають необхідної підтримки та знань для того, аби втілити свої бізнес-ідеї в життя. Саме з метою вирішення цієї проблеми Мінветеранів започатковує ветеранську підприємницьку ініціативу G2VEI (прим: Government to Veterans Entrepreneurial Initiatives). Це державна онлайн-платформа, яка сприятиме соціалізації та залученню ветеранів в економічно активне життя через створення власної справи.

Олексій Любченко: Позитивна динаміка в економіці та пожвавлення промисловості – запорука зростання ВВП до 4,1 % у 2021 році

Вже четвертий місяць поспіль Міністерство економіки зазначає зростання промисловості в Україні. Враховуючи це та позитивні тенденції в інших сферах економіки, у 2 кварталі цього року зростання ВВП очікується на рівні близько 6 % (відносно 2 кварталу 2020 року). Це дозволить у І півріччі вийти на зростання ВВП у 1,9 %, а за підсумками 2021 року – у 4,1%, що відповідає офіційному прогнозу Уряду. Такі дані озвучив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко.

«Схід і Захід разом». До 30-ї річниці незалежності України відбудеться надмарафонський пробіг Львів – Сєвєродонецьк

Пробіг за маршрутом Львів – Сєвєродонецьк пройде дорогами 9 областей: Львівської, Тернопільської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської.

Учасниками акції будуть 2-3 бігуни (один з яких буде з Луганської області), котрі будуть по черзі змінювати один одного на дистанції, передаючи Державний Прапор України.

В містах і містечках можлива участь місцевих любителів бігу.

Дата проведення: 30 липня – 24 серпня 2021 року (26 днів).

Довжина пробігу: 1388 км.

Лабораторно підтверджено два нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань: Сєвєродонецьк – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 000 випадках.

Одужали – 25 708, лікуються – 325 (87 – стаціонарно, 238 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 114 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 092.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 14,6 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померли 967 людей.

Упродовж ІІ кварталу борги з виплати зарплат на підприємствах області зменшені майже на 100 мільйонів гривень

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Її членами розглянуте питання погашення заборгованості із заробітної плати комунальними підприємствами-боржниками та заходи, спрямовані на зменшення цієї заборгованості.

Підприємці Луганщини сплатили 36,2 млн грн екологічного податку

За січень-червень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 36,2 млн грн екологічного податку. До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 14,5 млн грн, до державного бюджету – 21,7 млн гривень.