Архів новин

27 июля 2021

Президент візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація»

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація», який триватиме у Києві 28-29 липня.

Учасники заходу, зокрема представники Офісу Президента, Кабінету Міністрів, народні депутати, українські й міжнародні експерти, представники Ради Європи та дипломатичних установ, обговорять реформу децентралізації в Україні.

Аграрії Луганщини зберуть пшениці на 100 тисяч тонн більше, ніж минулоріч, – брифінг

Про хід збиральної кампанії в області на пресбрифінгу 27 липня розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна. 

Вона зазначила, що жнива на Луганщині наближаються до завершення. Наразі вже намолочено 855,6 тисяч тонн збіжжя.

Середня врожайність складає 37,7 ц/га. Для порівняння – у минулому році цей показник дорівнював 34,5 ц/га.

За прогнозом, третій рік поспіль аграрії області зберуть рекордний врожай. Зокрема, обсяг 2020 року буде перевищено приблизно на 100 тисяч тонн тільки по пшениці.

З 28 липня громадяни, які прибувають з тимчасово окупованої території, можуть пройти щеплення від COVID-19 безпосередньо на КПВВ «Станиця Луганська»

Вакцинація проводиться у середу та п'ятницю з 9.00 до 12.00.

Також отримати вакцину можна у пункті щеплення КНП «Станично-Луганський ЦПМСД» за адресою 5 лінія, 39, з 9.00 до 15.00.

Наразі у цих пунктах у наявності вакцина Moderna та Coronavac. Бажаючим щепитися вакциною Pfizer можна звертатися у центри масової вакцинації від COVID-19.

Нагадаємо, на Луганщині діють 4 таких центри:

- Сєвєродонецьк, пр. Хіміків, 28, міський Палац культури;

- Старобільськ, площа Базарна, 1, будівля адміністрації місцевого ринку;

Розпочинається проєкт для підприємців Сєвєродонецька

Благодійна організація «БФ «Реалізації ідей» в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що фінансується ЄС та урядом ФРН і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, при підтримці ВЦА м. Сєвєродонецьк оголошує про початок проєкту з підтримки підприємців міста та його територіальної громади.

Лабораторно підтверджено 41 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – два, Кремінна – одне, Марківка – одне, Мілове – два, Новоайдар – чотири, Новопсков – два, Попасна – п’ять, Сватове – два, Станиця Луганська – чотири, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 041 випадку.

Одужали – 25 719 (11 за минулу добу), лікуються – 351 (93 – стаціонарно, 258 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 118 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 092.

Обласний тренінг «Вивчення стану малих річок» – продовження юннатівського літа на Луганщині

У рамках запровадження активних форм роботи з дітьми в літній період Луганським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді в місті Кремінна проведено обласний тренінг з вивчення стану малих річок Луганщини на прикладі річки Красна.

Даний захід є продовженням роботи обласної еколого-натуралістичної експедиції «Зелений щит», яка поновила свою роботу цьогоріч та присвячена 30-річчю Незалежності України, в рамках всеукраїнських природоохоронних акцій «Річки мого дитинства» та «Мала річка моєї Батьківщини».

Луганщина долучилась до роботи над низкою законопроєктів щодо оподаткування в аграрному секторі

За участі керівництва Мінагрополітики, Мінфіну, Державної податкової служби, представників профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань у форматі ZOOM-конференції відбулось засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

Сергій Гайдай: рік тому ми призупинили загострення, в область почали інвестувати, однак ворог намагається зірвати усі домовленості

«Складно щось казати про річницю перемир’я, коли лише за минулу добу ми маємо чотирьох поранених. Втім, відзначу, що за багато років домовленість про припинення вогню стала першим вагомим досягненням в Мінському процесі, в успіх якого вже, відверто кажучи, українці не вірили. Але Президент України спочатку «розморозив» діалог у Нормандському форматі, що дозволило ефективніше запрацювати ТКГ. За підсумком тоді ми призупинили загострення ситуації на Луганщині, – каже очільник області Сергій Гайдай. – На кожній зустрічі з лідерами країн Європи Володимир Зеленський підіймає питання миру.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 25 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 26 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 8,27 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 31 вибухонебезпечний предмет, а саме: 25 артилерійських снарядів, 3 мінометних міни та 3 гранати.

Спортсмени Луганщини увійшли до десятки кращих на Олімпійських Іграх у Токіо

За результатами 26 липня у синхронних стрибках у воду з десятиметрової вишки представник Луганщини Олексій Середа та Олег Сербін з результатом 400,44 бали посіли високе 6 місце.

У командному багатоборстві зі спортивної гімнастики Євген Юденков, який представляє Луганщину, Петро Пахнюк, Ігор Радівілов та Ілля Ковтун стали сьомими.

Вітаємо спортсменів з гідними виступами.

Змагання тривають, тож вболіваємо разом. Так, у кваліфікації зі стрибків у воду луганські спортсмени виступатимуть 30 липня, 2 та 6 серпня о 9.00 за київським часом.