Архів новин

28 июля 2021

Рій «Соколи» з Луганщини – серед переможців Всеукраїнського етапу гри «Джура» старшої вікової групи

З 19 по 28 липня 2021 року у Чернівецькій області відбувся ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - Буковинська Січ (старша вікова група, 15-17 років). У заході взяли участь майже 200 дітей з 22 областей України, м. Києва та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Луганську область представляли переможці обласного етапу гри серед старшої вікової групи – рій «Соколи» Комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей».

На Луганщині визначено середню ціну на землі сількогосподарського призначення

У Луганській області відбулось відчуження (купівля-продаж) 14 земельних ділянок сількогосподарського призначення на площі 11,9782 га.

Зазначимо, середні ціни на сільгоспземлю, згідно з проведеними угодами від старту ринку (не нижче нормативної грошової оцінки земель) складає 27 125 грн/га (угіддя рілля).

Інформація про площу відчужених та переданих в користування сільськогосподарських земель, ціни у розрізі областей та громад розміщується на сайті Держгеокадастру у розділі «Земельний моніторинг» та постійно висвітлюється моніторинг земельних відносин.

Лабораторно підтверджено 30 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – сім, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – сім, Біловодськ –одне, Кремінна – три, Марківка – одне, Новоайдар – одне, Попасна – п’ять, Станиця Луганська – одне, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 071 випадку.

Одужали – 25 764 (45 за минулу добу), лікуються – 336 (100 – стаціонарно, 236 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 121 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 095.

Розв'язання питання Донбасу залежить не від децентралізації, а від бажання Росії й тиску на неї міжнародних партнерів України – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання припинення війни на Донбасі й повернення тимчасово окупованих територій залежить не від реформи місцевого самоврядування в Україні, а від позиції Російської Федерації, а також підтримки нашої держави з боку міжнародних партнерів, зокрема учасників Нормандського формату.

Запрошуємо до участі у конкурсі народної творчості «Слобожанський спас»

Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас» відбудеться 28 серпня в онлайн-режимі.

Запрошуємо до участі у цьому масштабному заході аматорські колективи, окремих виконавців, майстрів самодіяльного мистецтва та художників України, які вже досягли 18 років.

Серед номінацій:

«Україна. Київська Русь. 1033»: звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Хрещення Київської Русі – України

Дорогі громадяни!

Сьогодні ми відзначаємо День Хрещення Київської Русі – України.

У держави є можливість збільшувати допомогу тим громадянам, які її потребують – Президент

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського найближчим часом Кабінет Міністрів має розробити механізм виплати грошової допомоги дітям з багатодітних родин, які належать до категорії малозабезпечених, – у межах підготовки до нового навчального року.

«Позитивні тенденції в економіці та зростання доходів державного бюджету свідчать про те, що в держави є можливість збільшувати допомогу тим нашим громадянам, які її потребують. Урядовці мають забезпечити це якнайшвидше й максимально зручно – без жодної бюрократії», – зазначив Глава держави.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил поведінки на водоймах

За неповний місяць липень на водоймах Луганщини загинуло четверо українців, серед яких одна дитина. З початку року вода забрала життя 12-ти наших земляків.

Купальний сезон у розпалі, і рятувальники вкотре попереджають громадян: вода не прощає необачності!

Пам'ятайте:

- відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

- не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

Сільгоспвиробники Луганщини залучають мільйони гривень державної підтримки

Так, згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, упродовж І кварталу 2021 року наші аграрії отримали компенсацію у розмірі 11 млн гривень.

Також за аналогічний період 2 млн гривень спрямовані за Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.