Архів новин

29 июля 2021

Піротехніками в області виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 28 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 9,7 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 61 вибухонебезпечний предмет, а саме: 27 артилерійських снарядів, 6 мінометних мін, 28 гранат.

Глава держави підписав закони про національний спротив і збільшення чисельності ЗСУ

На Житомирщині під час заходів з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Президент України Володимир Зеленський підписав закони «Про основи національного спротиву» та про зміни до Закону «Про чисельність Збройних Сил України».

Обласна влада вирішує проблеми з реалізацією проєктів в рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України»

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов провів онлайн-засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації  Проекту  «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Темою обговорення – стали проблеми за сімома проєктами, що реалізуються Сватівською міською радою, Попаснянською та Щастинською міськими військово-цивільними адміністраціями, а також Станично-Луганською селищною ВЦА.  

Журналістів запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі робіт про децентралізацію

Триває прийом матеріалів на щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», який проводиться Мінрегіоном за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», ГO «Інтерньюз-Україна» та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

У Сєвєродонецьку збудовано 19 квартир для переселенців

Ключи від сучасного житла вони отримали сьогодні, 29 липня.

Загалом у будинку, розташованому по проспекту Космонавтів, 18-а, облаштовано 19 окремих однокімнатних квартир для внутрішньо переміщених осіб. Одна з них призначена для проживання маломобільних людей. Вартість робіт склала 12,8 млн гривень.

Вітання Глави держави військовослужбовцям та ветеранам Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

Шановні воїни-спецпризначенці!

Дорогі ветерани!

Вітаю вас із професійним святом – Днем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Широкий спектр бойових завдань, які ви виконуєте у найнебезпечніших і найскладніших умовах, майже завжди залишається прихованим, але український народ упевнений, що не існує перешкод, які б не змогли подолати військовослужбовці цього елітного роду сил.

Питання легалізації заробітної плати і офіційного працевлаштування на контролі керівництва облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов 28 липня провів перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці.

На порядку денному були два питання:

- про напрямки роботи комісії щодо проведення комісійних обстежень та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій в оплаті праці та відповідальність за порушення законодавства про працю;

- погодження Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Лабораторно підтверджено 22 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Сєвєродонецьк – сім, Біловодськ – одне, Марківка – два, Новопсков – одне, Попасна – шість, Станиця Луганська – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 093 випадках.

Одужали – 25 775 (11 за минулу добу), лікуються – 347 (100 – стаціонарно, 247 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 124 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 099.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 900 мільйонів гривень

У січні-червні 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 904 млн гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ за січень-червень поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 354,5 млн гривень.

Тільки у червні поточного року у порівнянні з минулорічним місячним показником надходження зросли на 30 млн гривень та складають 129,1 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Уряд ухвалив постанову про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку

28 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка вносить зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.

Постанова доповнює групи харчових продуктів, що використовуються для організації харчування в межах встановлених норм такими позиціями, як олія соняшникова та кукурудзяна, зернові культури (наприклад, гречка), плоди сушені (наприклад, шипшини), молоко безлактозне.