Архів новин

30 июля 2021

Земельна реформа: ринок землі 30 днів в дії

Зі старту ринку землі минуло 30 днів. Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко зазначає, що ринок землі сьогодні повноцінно функціонує — він прозорий, дієвий і кожен може реалізувати своє право розпоряджатися землею: продати, передати в спадок, здавати в оренду чи самому господарювати на цій землі.

За минулу добу в області вилучено 71 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 29 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 7,75 га території області в Сєвєродонецькому та Щастинському районах. 

Загалом виявлено та вилучено 66 вибухонебезпечних предметів, а саме: 20 артилерійських снарядів, 9 мінометних мін, 27 гранат та 10 вибухових речовин.

Платники податків Луганщини перерахували до бюджету понад 172 мільйони гривень ренти

Протягом січня-червня 2021 року до зведеного бюджету України надійшло 172,3 млн гривень рентної плати за користування надрами.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 85,8 млн гривень.

До бюджетів усіх рівнів перераховано, зокрема, рентної плати:

- за спеціальне використання води - 14,9 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів - 3 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України - 162,1 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

В Україні продовжується щеплення від COVID-19 американською вакциною Moderna, 2 млн доз якої ми отримали від уряду США в межах глобальної ініціативи COVAX

Moderna – це мРНК-вакцина, яка діє за тим самим принципом, що й вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вона також містить молекули мРНК, яка є своєрідною інструкцією до створення шипоподібного білка коронавірусу. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії цього білка. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині та виробляє антитіла до нього. Так організм вчиться, як захиститися в разі зустрічі зі справжнім вірусом.

Лабораторно підтверджено 32 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – два, Біловодськ – одне, Кремінна – п’ять, Марківка – чотири, Новоайдар – два, Новопсков – три, Попасна – сім, Станиця Луганська – два, Старобільськ – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 125 випадках.

Одужали – 25 790 (15 за минулу добу), лікуються – 363 (102 – стаціонарно, 261 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 126 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 100.

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт ходу реконструкції біловодської школи

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт ходу реконструкції біловодської школи

Велике будівництво на Луганщині: Фоторепортаж з реконструйованого дитячого садка у Біловодську

Велике будівництво на Луганщині: Фоторепортаж з реконструйованого дитячого садка у Біловодську

У 2021 році підприємці області скористалися перевагами державної програми «Доступні кредити 5-7-9 %» на суму 450 мільйонів гривень

Підприємці Луганщини активно беруть участь у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9 %».

За період її реалізації суб’єкти мікро- та малого підприємництва отримали кредити за пільговими відсотками на суму 509 млн гривень.

Із початку 2021 року – 450 млн гривень. Зокрема, упродовж ІІ кварталу – 255 млн гривень.

Найбільше кредитів надано на подолання наслідків кризових явищ в період пандемії підприємцям, які здійснюють діяльність у сільському господарстві, сфері торгівлі та промисловості.

Тимошенко анонсував масштабне оновлення обласних лікарень у рамках «Великого будівництва»

В Україні у 2022 році у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартує новий проєкт, який передбачає масштабне оновлення обласних лікарень у кожній області. Зараз по ньому розробляється проєктно-кошторисна документація.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко під час форуму «Україна 30. Децентралізація».