Архів новин

04 августа 2021

Моє завдання – зробити найкращий центр в області для реабілітації та лікування дітей, – Сергій Гайдай

Про це під час особистого прийому заявив голова облдержадміністрації батьківській спільноті, чиї діти з хворобою опорно-рухового апарату навчаються в Рубіжанській обласній санаторній школі.

Чотири лікарні Луганщини будуть переобладнуватися за рахунок коштів Уряду Німеччини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у підписанні рамкової угоди між чотирма представниками лікарень області та німецьким банком KfW за підтримки Уряду Німеччини.

У вітальному слові очільник ОДА наголосив: «Ми щиро раді кожній допомозі, що надається нашими партнерами, а тим більше реалізації чотирьох проєктів. До того ж ці проєкти покликані зробити життя та роботу для наших лікарів в умовах пандемії легше, а хворим – комфортні умови перебування у медзакладах».

Вже в серпні розпочнуться перевірки, організовані обласною соціальною сервісною службою, – брифінг

Про новий державний територіальний орган у сфері соціального захисту, його завдання, напрями діяльності та очікувані результати сьогодні, 4 серпня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповіла начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області Олена Бєлікова.

Вона повідомила, що головною функцією цього підрозділу є контроль у сфері надання державної соціальної підтримки та дотримання прав дітей.

Сергій Гайдай доручив активізувати роботу з виявлення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ

Під час апаратної наради також розглянуто ситуацію зі стихійними сміттєзвалищами на території області та роботу щодо їх ліквідації. Доповів про це директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ є важливою складовою підтримання екологічної безпеки та санітарного благополуччя населення області.

Понад 14 мільйонів гривень надійшло до бюджету від виробників підакцизних товарів

За січень-липень від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво підакцизних товарів на території Луганської області, надійшло акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) до державного бюджету 14 млн 040 тис. гривень.

У липні поточного року надходження склали 2 млн 870 тис. гривень.

Нагадаємо, що акцизний податок відноситься до загальнодержавних податків і зборів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Збільшилася на 10 відсотків урожайність ранніх зернових у цьому році в області

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду, де підбили підсумки збирання ранніх зернових культур та сівби озимих під врожай 2022 року.

Про це розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що у 2021 році на проведення весняно-польових робіт аграріями області витрачено 7,1 млрд гривень (у 2020 році – 4,1 млрд гривень).

Доповідач зауважив, що багато показників цієї збиральної кампанії є вищими за минулорічні.

СБУ викрила масштабні схеми фінансування «ЛНР»

Служба безпеки України викрила дві масштабні схеми фінансування терористичної організації «ЛНР». Задокументовано сплату «податків» на десятки мільйонів російських рублів.

Лабораторно підтверджено 43 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – два, Біловодськ – два, Кремінна – три, Марківка – сім, Мілове – одне, Новопсков – три, Попасна – чотири, Сватове – два, Станиця Луганська – сім.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 260 випадках.

Одужали – 25 852 (24 за останню добу), лікуються – 433 (82 – стаціонарно, 351 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 131 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 100.

Із 5 серпня змінюються правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином

Постановою КМУ від 28 липня 2021 року № 787 внесені зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Ці зміни, в тому числі, стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Вони набувають чинності 5 серпня.

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) створило Цифрову мапу подій до Дня Незалежності України

До Дня Незалежності в Україні відбудеться понад 300 заходів.  Щоб кожен українець мав доступ до інформації про усі святкові події Міністерство культури та інформаційної політики спільно з глобальною поштовою-логістичною групою компаній Meest створили Цифрову мапу подій.

Завдяки цій платформі кожен українець зможе знайти подіюна свій смак з будь-якого куточку України та відсвяткувати спільне свято Незалежності разом з усією країною.