Архів новин

05 августа 2021

Катерина Безгинська відвідала центр масової вакцинації у Новоайдарі

На Луганщині триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, протягом якого щеплюють усіх охочих віком від 18 років.

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала центр масової вакцинації населення, що облаштований на базі КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» Новоайдарської селищної ради.

Центр почав працювати 21 липня, тут знаходиться кабінет прийому лікаря та кімнати щеплення і спостереження за особами, які вакцинувалися. Наразі в центрі отримали щеплення 500 осіб, які мешкають в зоні обслуговування.

Аграрний сектор був, є і буде невід’ємною складовою економіки області, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у семінарі-нараді громадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада» за темою: «Запуск ринку землі – довга гра».

Президент підписав закон, що звільняє внутрішньо переміщених осіб від наслідків невиконання зобов’язань за кредитами та позиками

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань за кредитними договорами та договорами позики» № 1646-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 липня 2021 року.

Цей документ сприятиме захисту осіб, постраждалих від збройної агресії Російської Федерації на сході України та від тимчасової окупації АР Крим.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 182 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 4 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,59 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 182 вибухонебезпечних предмети, а саме: одну протитанкову міну, 21 артилерійський снаряд, 10 мінометних мін, три гранати та 147 одиниць боєприпасів до стрілецької зброї.

Міністерство культури та інформаційної політики запрошує усіх охочих підприємців використовувати айдентику до святкування 30-ї річниці Незалежності України

Міністерство культури та інформаційної політики запрошує усіх охочих підприємців використовувати айдентику до святкування 30-ї річниці Незалежності України в комерційних і некомерційних цілях.

Наприклад, інтегрувати логотип або слоган у свою продукцію або рекламу.

Використання айдентики є безоплатним та не потребує додаткових погоджень чи дозволів.

Усі інформаційні матеріали щодо айдентики розміщені у вільному доступі та в зручних форматах за посиланням https://fex.net/uk/s/5r3lnsz

Студенти з Луганської області стали призерами конкурсу грантового проєкту «Scholarship в Україні»

У місті Дніпро відбувся захист робіт VII Всеукраїнського конкурсу «Scholarship в Україні».

Основна мета цієї соціальної програми – мотивувати українську молодь до вивчення перспективних напрямів маркетингу, економіки, фінансів.

Молодь отримує вагомий досвід, а партнери – нові ідеї для ведення бізнесу.

Перше місце у конкурсі та грант на навчання 15 000 гривень виборов студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Ростислав Ковальов з проєктом «Нове авто VS б/в авто: переваги та недоліки під час вибору транспортного засобу».

Рятувальники області отримали техніку та водолазне обладнання від міжнародних партнерів

У місті Рубіжне в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка розвитку потенціалу інтегрованої протимінної діяльності на сході України» відбулася церемонія передачі техніки та водолазного обладнання для частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Луганській області.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 10 мільйонів гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-липень 2021 року казну Луганської області поповнено на 10,3 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Сьогодні на Луганщині здійснюють діяльність 1365 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

У січні-липні 2021 року видано 2092 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 108 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Лабораторно підтверджено 46 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – шість, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – 10, Біловодськ – два, Мілове – два, Новоайдар – п’ять, Новопсков – два, Попасна – чотири, Сватове – чотири, Станиця Луганська – шість, Старобільськ –три, Троїцьке – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 306 випадках.

Одужали – 25 900 (48 за останню добу), лікуються – 429 (90 – стаціонарно, 339 – амбулаторно).

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону про перехідний період

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Закону України «Про засади державної політики перехідного періоду».

Близько 300 жителів Луганщини знайшли роботу під час «Великого будівництва» доріг

Другий рік поспіль на Луганщині триває масштабний ремонт автошляхів. Їх відновленням займаються кілька провідних компаній.

Слід відзначити, що до робіт вони, здебільшого, залучають місцевих жителів.

Зокрема, відбудовою напрямку між Новопсковом та Марківкою, який розпочали днями, займається ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ» (Одеса).

Зі 100 робітників, які працюють на об’єкті, 90 – місцеві жителі.Наприклад, дорожні робочі – зі Старобільська, Новопскова та інших населених пунктів.

Крім того, ТОВ «ОнурКонструкціон Інтернешнл» працевлаштовано 160 жителів Луганської області.