Архів новин

06 августа 2021

«Блаженні милостиві»: Сєвєродонецька єпархія придбала сучасний гематологічний аналізатор для Сватівської психологічної лікарні

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у передачі КПН "Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги" автоматичного гематологічного аналізатора LabAnalyt -3000 Plus, придбаного Сєвєродонецькою єпархією Української Православної Церкви.

Єпископ Новопсковський Іринарх розповів присутнім, що вже п’ять рік поспіль діє акція «Блаженні милостиві» – збір пожертв для онкохворих, важкохворих дітей і малозабезпечених сімей.

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт відновлення дитячого садка № 4 у Кремінній

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт відновлення дитячого садка № 4 у Кремінній

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт нового приймального відділення багатопрофільної лікарні у Сватовому

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт нового приймального відділення багатопрофільної лікарні у Сватовому

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструйованого обласного спортивного комплексу "Олімп" у Кремінній

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструйованого обласного спортивного комплексу "Олімп" у Кремінній

70% дорослого населення в Україні не мають ніякого імунного захисту від Ковіду і тим більше від його «Дельта» штаму, - Сергій Гайдай закликав активізувати вакцинацію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з питань імунопрофілактики дорослого населення проти COVID-19 на території області.

Звертаючись до учасників наради, серед яких були керівники агропромислових підприємств, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та промислових підприємств, він наголосив, що у восьми регіонах України низка показників вже не відповідає т.з. «зеленій зоні».

Щодо отримання інформації та послуг державною мовою

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька підписали Меморандум про співпрацю.

Документ передбачає спільний контроль за виконанням норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та дотриманням прав громадян на отримання інформації та послуг державною мовою.

Сторони домовилися про співпрацю, яка передбачає:

Володимир Зеленський про громадян на окупованих територіях: Україна – наш дім, просто зараз тимчасово живемо в різних кімнатах

Україна ніколи не відмовиться від громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, і дуже важливо, щоб вони отримували об’єктивну інформацію про ситуацію в нашій країні. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу «Дом».

Територіям запропоновано розробити заходи щодо покращення якості питної води

Сьогодні, 6 серпня, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова відбулася нарада щодо стану питної води на основі дослідження ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

«Питання забезпечення населення області якісною питною водою, а також реформування та розвиток водопровідних мереж, підвищення ефективності та надійності їх функціонування, відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання є пріоритетними для облдержадміністрації», – зазначив Олексій Смирнов.

Президент підтримав заборону продажу лікарських засобів дітям

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби» щодо заборони продажу лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам)» № 1668-IX, який Верховна Рада ухвалила 15 липня цього року.

Документ має на меті обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптечних закладах, і таким чином запобігти можливим нещасним випадкам. Адже препарати, які аптеки мають відпускати виключно за рецептом, часто можна придбати без його наявності.

Лабораторно підтверджено 25 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – два, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – чотири, Кремінна – одне, Марківка – два, Новоайдар – три, Новопсков – два, Попасна – одне, Сватове – три, Станиця Луганська – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 331 випадку.

Одужали – 25 939 (39 за останню добу), лікуються – 414 (80 – стаціонарно, 334 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 141 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 113.

Пишаємося: спортсмени з Рубіжного – чемпіони Європи з пауерліфтингу

У чеському місті Плзень відбувається чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат.

До складу збірної України увійшли два представники Луганщини – спортсмени з Рубіжного Аніта Колесник та Ілля Ситнік.

Аніта перемогла у ваговій категорії до 63 кг з результатом 425 кг у сумі триборства та перемогла в абсолютній першості.

Ілля став переможцем у ваговій категорії до 74 кг з результатом 617,5 кг у сумі триборства та посів друге місце у абсолютній першості.

У командному заліку дівчата і хлопці також здобули впевнену перемогу.

Перевірити готовність громад до реагування на пожежі доручив Сергій Гайдай

Під час шостого засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року підбили підсумки відповідних навчань у громадах Луганщини.

Вони відбулися у Кремінній, Новоахтирці Новоайдарської територіальної громади, та Привільному Біловодської територіальної громади вчора, 5 серпня.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 5 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,28 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів, шість мінометних мін й дві гранати.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,18 га у Сєвєродонецькому районі. Виявлено шість артилерійських снарядів.