Архів новин

09 августа 2021

Глава держави відвідав острів Зміїний і перевірив готовність військових до його оборони

Під час робочої поїздки до Миколаївської та Одеської областей Президент України Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний у Чорному морі, де спостерігав за складовою командно-штабних навчань за участю командування об'єднаних сил Збройних Сил України та всіх видів і родів військ (сил).

Під час навчань морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації й надводних сил відпрацьовували посилення охорони та оборони острова Зміїний.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 10 по 13 серпня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

10 серпня (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

11 серпня (9:00 – 15:00) – с. Світличне;

12 серпня (9:00 – 15:00) – смт. Тошківка 1;

13 серпня липня (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Триває прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою Danida Business Finance

Міністерство розвитку громад та територій України пропонує потенційним учасникам програми Danida Business Finance подавати заявки для участі у відборі проєктів. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Програма передбачає надання фінансування на інфраструктурні проєкти у сферах централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення у регіонах України. Це – чудова нагода для громад вирішити інфраструктурні проблеми, які накопичувалися роками. Тож закликаю активніше долучатися до участі у програмі», – наголосив Міністр Олексій Чернишов.

«Велике будівництво»: на дорозі між Старобільськом та Міловим укладають верхній шар асфальту

Автошлях між Старобільськом та Міловим мають відновити до Дня Незалежності України.

Загалом у планах оновити всю дорогу Н-26 Чугуїв – Мілове.

Наразі триває ремонт на ділянці км 195+000 – км 230+000. Різні види робіт виконуються на всіх 35 кілометрах дороги.

Генпідрядник – ТОВ «Автомагістраль-Південь».   

Відновлення ділянки між Старобільськом та Євсугом розпочали у травні. Там вже закінчено фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Наближається до завершення укладання посиленої основи – 33 км з 35. Також укладено понад 10 км верхнього шару.

В області проти COVID-19 зроблено 106 319 щеплень

Станом на ранок 9 серпня в Луганській області  проведено 106 319 щеплень проти COVID-19, у тому числі першою дозою – 64 152 щеплень, другою дозою – 42 167 щеплень.

Вакцину Ковішелд отримали 13 930 осіб, Коронавак – 23 901, Комірнаті – 31 098, Астразенека – 23 830, Модерна – 13 560.

Нагадаємо, в області працюють 13 мобільних бригад, 52 пункти щеплення та чотири центри масової вакцинації населення. 

За інформацією ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Глава держави підписав закон про особливості надання електронних публічних послуг

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» № 1689-ІХ, який парламент ухвалив 15 липня 2021 року.

Починаючи з 2020 року електронними публічними послугами через Єдиний державний веб-портал електронних послуг скористалося понад 570 тисяч громадян України. У зв’язку з цим виникла необхідність врегулювання питань, пов’язаних з наданням таких послуг, на законодавчому рівні.

Фермери Луганщини відтепер можуть отримати інформацію про дорадчі послуги онлайн

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) офіційно представила веб-сайт «Дорадник» – https://doradnyk.org.ua/ua/, на якому публікуються останні новини у галузі сільського господарства, актуальні оголошення, обговорення ініціатив, пов'язаних із фермерською діяльністю, та детальна інформація про дорадчі послуги на сході України.

Лабораторно підтверджено дев’ять нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – два, Біловодськ – одне, Попасна – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 381 випадку.

Одужали – 25 955, лікуються – 446 (95 – стаціонарно, 351 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 148 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 113.

Треба нарощувати темпи вакцинації в усіх регіонах – Кирило Тимошенко

З переходом до 5 етапу вакцинації всі, незалежно від категорій можуть отримати щеплення в центрах масової вакцинації, кабінетах щеплення і мобільних бригадах. Черкащина – четверта за темпами вакцинації серед областей України, повідомив заступник очільника ОП, координатор програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” Кирило Тимошенко.

“Сьогодні у Черкасах перевірили роботу такого центру. Хороші умови, з дотриманням всіх санітарних норм. Достатньо вакцин кількох видів, наразі можна вибрати між CoronaVac, Pfizer та Moderna”, - зазначив заступник голови ОП.

Протягом цього року в області відкрито 49 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПів

Наразі в області діють 19 ЦНАПів. Із них шість ЦНАПів військово-цивільних адміністрацій (міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Гірське, Попасна, Щастя та села Нижньотепле); чотири ЦНАПи міських рад (Рубіжанської, Кремінської, Сватівської, Старобільської); вісім ЦНАПів селищних рад (Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької), один ЦНАП Чмирівської сільської ради.