Архів новин

17 августа 2021

Луганщину на XVІ літніх Паралімпійських іграх Токіо-2020 представлятиме Наталія Олійник

12 серпня у столичному КВЦ «Парковий» відбулася урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України до Токіо.

Представницею Луганщини в національній збірній команді України є багаторазова чемпіонка та рекордсменка України, призерка та переможниця міжнародних змагань, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Наталія Олійник.

Залишки коштів за освітньою субвенцією спрямують на оплату праці педагогів та оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти

Міністерство освіти і науки України рекомендує засновникам закладів освіти провести ґрунтовний аналіз поточного стану матеріально-технічної бази та спрямувати залишки коштів за освітньою субвенцією, що утворилися на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2021 року та/або були перераховані на рахунки територіальних громад з районних бюджетів у поточному році, на оплату праці педагогічних працівників та оновлення матеріально-технічної бази закладів та установ освіти.

Увага! Оголошення

20 серпня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 09:00.

Луганська облдержадміністрація – серед лідерів впровадження державної регуляторної політики в регіонах

В Державній регуляторній службі України в режимі відеоконференцзв’язку відбулося друге засідання членів міжрегіональної робочої групи при ДРС з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Захід проведено під керівництвом голови ДРС Олексія Кучера.

«Велике будівництво»: на відновленій дорозі Н-21 від Старобільська до Штормового завершують нанесення розмітки

До Дня Незалежності України будуть завершені всі роботи на дорозі Н-21 від Старобільська до Новоайдара.

Автошлях пролягає через Половинкине, Байдівку, Шульгинку, Штормове, Переможне, Денижникове.

Наразі там завершують влаштування бар’єрного огородження, днями встановили автопавільйони у місцях зупинок транспорту. На завершальному етапі – нанесення дорожньої розмітки, влаштування сигнальних стовпчиків, освітлення на пішохідних переходах.

Цьогоріч платники Луганщини перерахували до бюджету майже 2,3 мільярда гривень ЄСВ

У січні-липні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 млрд 290 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 349,9 млн гривень.

Нагадаємо, що серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Лабораторно підтверджено 68 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 19, Сєвєродонецьк – 14, Біловодськ – чотири, Кремінна – два, Марківка – два, Мілове – чотири, Новопсков – чотири, Попасна – п’ять, Сватове – одне, Станиця Луганська – сім, Старобільськ – п’ять, Троїцьке – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 697 випадках.

Одужали – 26 143 (40 за останню добу), лікуються – 566 (126 – стаціонарно, 440 – амбулаторно).

Запрошуємо спортсменів Луганщини та Донеччини взяти участь у Першому міжрегіональному напівмарафоні «Чумацький Шлях»

У день 30-ої річниці Незалежності України відбудеться Перший міжрегіональний напівмарафон «Чумацький Шлях» за маршрутом місто Бахмут Донецької області – місто Попасна Луганської області.

З давніх часів Чумацький Шлях був дорогою життя, а дорогою, по якій прямуватимуть напівмарафонці, сотні років тому чумаки возили бахмутську сіль до міст та сіл Луганщини.

І в сучасній історії цей шлях – знаковий та символічний, ним українські бійці у липні 2014 року йшли визволяти Попасну від незаконних збройних формувань.

Володимир Зеленський затвердив відзнаку «Національна легенда України»

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 362/2021 «Про відзнаку Президента України «Національна легенда України», яким затвердив Положення про відзнаку «Національна легенда України», малюнок цієї відзнаки та малюнок зразка бланка диплома до неї.