Архів новин

23 августа 2021

У Сєвєродонецьку урочисто відкрили арт-об’єкт у формі герба України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у запуску LED-екрану у формі малого державного герба України до 30-річчя Незалежності України.

Країна, що бореться за незалежність, має захищати власні символи, – Сергій Гайдай

Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, відкриваючи святковий концерт до Дня Державного Прапора України.

Окупація Криму починалася в Москві, деокупація почалась у Києві – Володимир Зеленський на саміті Кримської платформи

Лише спільними зусиллями можливо напрацювати ефективні дії та домогтися деокупації українського півострова Крим. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на відкритті інавгураційного саміту Кримської платформи в Києві.

«Самотужки наша країна – Україна ніколи не зможе повернути Крим. Нам потрібна дієва підтримка на міжнародному рівні й підтримка на новому рівні питання деокупації українського півострова… Синергія наших зусиль має змусити Росію сісти за стіл переговорів про повернення Криму», – наголосив Глава держави.

Ми – єдина країна – Сергій Гайдай разом з гостями зі Львову підняли Державний Прапор у Сєвєродонецьку

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України відбулася сьогодні, 23 серпня, у Сєвєродонецьку.

Цього дня вся Україна об’єдналася та одночасно в кожному адміністративному центрі нашої держави здійнялися у небо синьо-жовті стяги. Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях в географічному центрі України – в селі Мар’янівка Черкаської області. Там біля флагштока з національним прапором розміщено арт-об'єкт, який оточують 25 сталевих крил, що уособлюють 24 області України й український Крим.

Лабораторно підтверджено 14 нових випадів COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – дев’ять, Сєвєродонецьк – одне, Кремінна – три, Сватове – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 968 випадків.

Одужали – 26 297 (5 за останню добу), лікуються – 676 (142 – стаціонарно, 534 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 187 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 138.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,7 (при пороговому рівні 87).

Луганщина представила свій туристичний потенціал на фестивалі «Мандруй Україною»

У рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово» розпочався перший фестиваль «Мандруй Україною».

Сьогодні, 23 серпня, Луганська область представляє свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал.

Почесне право підняти державний прапор над Луганщиною надали вихованцю Львівського військового ліцею Михайлу Мазунову, сину загиблого на Донбасі військового

Вже не один рік Луганщину та Львівщину поєднують братерські зв’язки. Обміни у культурній, освітній та медіа-сферах давно вже стали доброю традицією та поширились на Донеччину та Івано-Франківщину.

 Ще з 2018 року міцні узи дружби пов’язують Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».