Архів новин

25 августа 2021

Делегація Швейцарської Конфедерації відвідала КПВВ «Станиця Луганська» та передала Україні 1,5 млн експрес-тестів на COVID-19

Делегація Швейцарської Конфедерації на чолі із Головою Національної Ради Федеральних Зборів Андреасом Ебі відвідала Луганщину та ознайомилась із роботою КПВВ «Станиця Луганська».
Наразі, контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» - єдиний на Донбасі, що працює у штатному режимі, тому сьогодні, після тривалих свят, охочих потрапити на підконтрольну Україні територію було більше, ніж зазвичай.

П’ять країн планують утворити Фонд «Партнерство за сильну Україну»

24 серпня 2021 року Велика Британія, Канада, США, Швейцарія та Швеція оголосили про наміри утворити спільний міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну», підписавши відповідний документ.

Підписантами стали посол Канади в Україні Лариса Галадза, від посольства Швеції – Катя Салсбек, посол Швейцарії в Україні Клод Вайлд, міністр Великої Британії у справах європейського сусідства та США Венді Мортон, від США – Директорка Місії USAID в Україні Джеймc Хоуп, а також перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

На Луганщині проведуть інвентаризацію водних об’єктів та лісових ресурсів

В облдержадміністрації з метою забезпечення виконання пункту 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15.04.2021 «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», веденого в дію Указом Президента України від 29.04.2021 року № 180/2021, відбулось онлайн-засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області за участю представників територіальних громад області та місцевих державних адміністрацій.

У Попасній відкрили меморіальну дошку Темуру Юлдашеву

У Попасній відкрили меморіальну дошку учаснику АТО, командиру батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тимур», майстру спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Темуру Юлдашеву, загиблому 24 серпня 2014 року.

Посмертно його нагороджено орденом «За мужність» III ступеня, орденом «Народний Герой України».

Дошка розташована на будівлі Попаснянської дитячо-юнацької спортивної школи.

Віднедавна цей заклад став носити ім’я героя, а в День Незалежності України там встановили меморіальну дошку.

Як отримати COVID-сертифікат і Дія.Підпис у застосунку Дія

COVID-сертифікат – це документ у Дії, який підтверджує статус про вакцинацію.

Сертифікат можна згенерувати в декілька кліків. Потрібно оновити застосунок у PlayMarket або AppStore. Потім у Дії треба натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та «Згенерувати сертифікат».

Далі Дія.Підписом потрібно підписати заяву на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії.

Це необхідний пункт, адже COVID-сертифікат — це перший медичний документ у Дії. Щоб отримати медичні дані, потрібен підпис і згода людини на це.

Вакциновані й відкриті. В Україні стартував національний конкурс для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів «Цитрус» оголошують національний конкурс «Вакциновані й відкриті».

Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані від COVID-19:

3 суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці.

15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Лабораторно підтверджено вісім нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – сім, Попасна – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 038 випадках.

Одужали – 26 330 (12 за останню добу), лікуються – 708 (156 – стаціонарно, 552 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 192 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 143.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 11,5 (при пороговому рівні 60).

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 157 мільйонів військового збору

За січень-липень 2021 року надходження військового збору від платників Луганщини склали 157,3 млн гривень.

Це на 22,4 млн гривень більше надходжень у січні-липні минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

На Луганщині за один день СБУ викрила три схрони бойовиків терористичної «ЛНР»

У Луганській області співробітники СБУ продовжують роботу з виявлення схронів засобів ураження, залишених учасниками російсько-терористичних угруповань. Лише за один день у Сєвєродонецькому районі оперативники викрили три схованки з боєприпасами та великою кількістю вибухової речовини.

Арсенал з вибухівкою було обладнано у лісосмузі поблизу села Воронове. Другий був замаскований під плитами у покинутому технічному приміщенні на березі річки Сіверський Донець. У ньому біло приховано гранатомети.

Пишаємося: жителі Луганщини відзначені державними нагородами

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 406/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України».

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-ї річниці незалежності України відзначено багатьох українців. Серед них і жителі Луганщини.