Архів новин

28 августа 2021

Це стало традицією: Сергій Гайдай спуститься в лаву лисичанської шахти

Про це очільник Луганщини повідомив, вітаючи шахтарів області з професійним святом.

Протягом двох днів він зустрівся з працівниками АТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

До структури кожного з цих підприємств входять по чотири шахти.

Стан організації надання медичної допомоги хворим на COVID-19 в області розглянуто разом зі спеціалістами НСЗУ

У Сєвєродонецьку відбулась робоча зустріч заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської та директора Департаменту охорони здоров’я Юрія Стогнієва з директором Східного міжрегіонального Департаменту НСЗУ Наталією Будяк та начальником управління Східного міжрегіонального Департаменту НСЗУ Олександром Оводом.

Вони розглянули стан організації надання медичної допомоги хворим на COVID-19, хід проведення вакцинальної кампанії в області.

Лабораторно підтверджено 65 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 15, Сєвєродонецьк – 11, Біловодськ – п’ять, Марківка – три, Мілове – чотири, Новоайдар – чотири, Новопсков – три, Попасна – шість, Сватове – три, Станиця Луганська – шість, Старобільськ – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 290 випадках.

Одужали – 26 470 (26 за останню добу), лікуються – 815 (124 – стаціонарно, 691 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 205 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 157.

Герої живуть вічно, поки ми їх пам’ятаємо – Сергій Гайдай учасникам патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Сьогодні, 28 серпня, у Сєвєродонецьку відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Вшанувати загиблих воїнів, подякувати та підтримати родини героїв зібралося близько 400 людей. До заходу долучилися військовослужбовці, представники правоохоронних відомств, Луганської облдержадміністрації, вихованці спортивних шкіл та небайдужі громадяни.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 1 мільярд гривень

У січні-липні 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 026,2 млн гривень податку на додану вартість.

Цьогорічні надходження ПДВ перевищили показники за аналогічний період 2020 року на 388 млн гривень або 60,8 %.

Тільки у липні поточного року у порівнянні з минулорічними місячними даними надходження зросли на 23,5 млн гривень та складають 122,3 млн гривень або на 23,9 %.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

 

Імунітет – суперсила дітей!

Пандемія COVID-19 не скасовує можливість виникнення спалахів інших хвороб, тому так важлива планова вакцинація дітей та дорослих

@Міністерство охорони здоров’я, @USAID та @UNICEF в Україні розпочинають інформаційну кампанію «Щеплення – суперсила від хвороб» й закликають українських батьків зробити дітям необхідні планові щеплення до початку нового навчального року.

На інформаційному ресурсі UNICEF – vaccination.org.ua можна знайти відповіді на усі запитання:

▪ Чи можна вакцинувати дитину під час пандемії COVID-19?

У жовтні представників українського бізнесу запрошують на форум в Молдові

У місті Кишинів 14-15 жовтня відбудеться форум Chisinau Investment Forum, організатором якого є муніципалітет цього міста.

Посольство України в Республіці Молдова вважає, що участь представників українського бізнесу у зазначеному заході сприятиме подальшому розширенню українсько-молдовського економічного співробітництва, налагодженню співпраці між підприємствами обох країн.