Архів новин

31 августа 2021

Прийом абітурієнтів з тимчасово окупованих територій до українських вишів через освітні центри триває до 20 вересня

Наразі до освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині за консультацією звернулося 845 осіб.

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

Вже завтра понад 5 тисяч маленьких жителів області стануть першокласниками, – брифінг

Про підготовку до нового навчального року на пресбрифінгу 31 серпня розповів директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що в новому навчальному році працюватимуть 248 шкіл, з яких початкових – чотири, гімназій – 69, ліцеїв – 127, навчально-виховних комплексів – п’ять, ЗЗСО І-ІІ ступенів – 11.

До 285 перших класів шкіл області зараховано понад 5 тисяч учнів. Десятих класів буде відкрито у кількості 194. Освіту в них здобуватимуть 3 267 учнів.

Ремонт доріг на Луганщині перевіряють спеціалісти лабораторії з контролю якості виробництва

У серпні поточного року була відкрита лабораторія з контролю якості виробництва Служби автомобільних доріг у Луганській області. Вже сьогодні її спеціалісти працюють на дорогах Луганщини.

З метою вивчення фізико-механічних властивостей асфальту, якості проведених робіт з укладання шарів асфальтобетону вони здійснюють кернування нижнього шару асфальтобетонного покриття, проводять вимірювання поперечного похилу та ширини проїзної частини.

Дітям загиблих воїнів, які відмінно навчатимуться, Сергій Гайдай подарує ноутбуки

Напередодні Дня знань голова облдержадміністрації Сергій Гайдай привітав дітей загиблих захисників України із початком нового навчального року, побажав міцного здоров'я та успіхів у навчанні.

Лабораторно підтверджено 106 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 17, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 32, Білокуракине –два, Кремінна – одне, Марківка – шість, Мілове – три, Новоайдар – чотири, Новопсков – сім, Попасна – два, Сватове – дев’ять, Станиця Луганська – п’ять, Старобільськ – дев’ять, Троїцьке – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 448 випадках.

Одужали – 26 543 (64 за останню добу), лікуються – 897 (175 – стаціонарно, 722 – амбулаторно).

Триває конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році

Цьогоріч конкурс ювілейний – десятий.

Теми конкурсу:

- Згуртованість громади.
- Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я.
- Реалізація проектів стратегічного розвитку.

Він організовується Мінрегіоном у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» та у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Всеукраїнською асоціацією громад.

На Луганщині СБУ викрила небезпечне забруднення ріки Сіверський Донець хімічними відходами

У Луганській області Служба безпеки України викрила посадовців одного з великих хімічних підприємств на значних порушеннях екологічного законодавства.

Впродовж тривалого часу виробництво «економило» на ремонті та модернізації очисних споруд і зливало тони небезпечних відходів у Сіверський Донець.  А щоб не платити екологічний податок у повному обсязі, посадовці занижували об’єми шкідливих викидів.

На Луганщині проаналізували заходи, спрямовані на зменшення заборгованості підприємств із виплати зарплати та перерахунку єдиного внеску

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На порядку денному розглянули питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати, єдиного внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Шульгінська громада першою в Україні впроваджує проєкт «Нове село»

Громада стала переможцем всеукраїнської програми «Нове село» та наразі першою у країні впроваджує проєкт зі створення сучасного простору із сервісною зоною, у якій планується надання державних соціальних послуг, а також послуг, які надають місцеві підприємці.