Архів новин

03 сентября 2021

У Старобільську відкрито виставку, присвячену загиблим польським офіцерам та інтелігенції у Другій світовій війні

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом з Генеральним Консулом Республіки Польща у місті Харків Пьотрем Стаханьчиком та головою Старобільської райдержадміністрації Віталієм Кононовим взяла участь у відкриті виставки «Катинський злочин 1940 знищення польських еліт».

Олексій Смирнов розповів про формулу «справедливої трансформації» видобувних підприємств в рамках дискусії «Перспективи розвитку вугільних територій»

«Формула «справедлива трансформація» означає, що для фахівців вугільної промисловості потрібно створити альтернативні робочі місця після закриття чи реорганізації вугільних підприємств. Конкретні напрямки залежатимуть від плану економічного розвитку для конкретного регіону», – зазначив під час панельній дискусії «Перспективи розвитку вугільних територій» в рамках V Форуму місцевого розвитку у місті Трускавець перший заступник голови Луганської облдержадміністрації  Олексій Смирнов.

Три громади Луганщини планують створити добровільні пожежні команди

Для цього Рубіжанська, Шульгинська громади та Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація взяли учать у відборі та стали учасниками проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Усього для участі в проєкті було отримано 249 заявок, що становить майже 17 % від всієї кількості об’єднаних територіальних громад України. До другого етапу відбору відібрано 45 громад, і після верифікації та візитів до громад, сформовано перелік із 20 учасників проєкту.

СБУ виявила схрон бойовиків, в якому ховали елементи саморобного вибухового пристрою для терактів

Служба безпеки України викрила черговий схрон бойовиків на Луганщині – поблизу селища Біловодськ Старобільського району. Виявлені бойові засоби ураження призначалися для виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

За інформацією СБУ, схованку обладнали члени диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у Луганській області у 2014 році.

Під час підриву мосту у селі Євсуг у 2014 році двоє бойовиків загинули. Третій продовжує вести підривну діяльність проти України у складі так званої спецслужби бойовиків «МДБ ЛНР».

Кращі підприємці Луганщини отримали обласні відзнаки

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистостях з нагоди Дня підприємця.

Відкриваючи захід, вона зазначила, що підприємництво на сьогодні є головним джерелом наповнюваності бюджетів усіх рівнів, підґрунтям для розвитку територіальних громад Луганщини.

Катерина Безгинська привітала підприємців зі святом та подякувала, що вони залишились і працюють на Луганщині. Побажала їм міцного здоров’я, безперервного руху вперед, невичерпної ділової енергії та нових трудових досягнень на благо розвитку нашої області.

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт реконструкції школи № 1 у Попасній

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт реконструкції школи № 1 у Попасній

Лабораторно підтверджено 90 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 14, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 27, Білокуракіне – чотири,  Кремінна – шість, Марківка – чотири, Мілове – два, Новоайдар – три, Попасна – чотири, Сватове – три, Станиця Луганська – вісім, Стробільськ – шість, Троїцьк – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 767 випадках.

Одужали – 26 674 (57 за останню добу), лікуються – 1 080 (150 – стаціонарно, 930 – амбулаторно).

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов бере участь у V Форумі місцевого розвитку

На цьому тижні, 2-3 вересня, у місті Трускавець, що на Львівщині, відбувається V Форум місцевого розвитку.

До заходу долучилися народні депутати України, представники міністерств,  місцевих рад та адміністрацій з багатьох областей країни, іноземні делегації з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини.

Уряд підвищує стипендії студентам

Кабінет Міністрів України 1 вересня підтримав рішення про запровадження змін до розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

«Наше завдання: вкладати кошти в заклади освіти, дати стимули для розвитку, заохочувати підприємців інвестувати в освіту, мотивувати вчителів кращими зарплатами, а студентів вищими стипендіями», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Розпочато фінансування пенсій та грошової допомоги вересня 2021 року

2 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій вересня.

Пенсіонерам Луганської області на виплати спрямовано 44,62 млн грн або 100% потреби дня.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.