Архів новин

08 сентября 2021

Запрошуємо представників бізнесу на онлайн-курс з виставкової діяльності

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» запрошує представників мікро-, малого та середнього бізнесу із Донецької, Луганської областей та півдня Запорізької області, а також міста Генічеськ (Херсонська область) взяти участь в онлайн-курсі «Інтернет-виставкова діяльність для бізнесу».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 27 мінометних мін

Протягом минулої доби, 7 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,19 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено один артилерійський снаряд, 27 мінометних мін й три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) ініціює в Луганській області проєкт щодо інтегрованого управління природними ресурсами

За фінансової підтримки Глобального екологічного фонду Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) ініціює впровадження в Луганській області проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зони України», метою якого є допомога провідним державним органам у розвитку моніторингу довкілля та досягнення нейтрального рівня деградації ґрунтів у степовій та лісостепових зонах. 

Велике будівництво: завершено капітальний ремонт шляхопроводу на дорозі Р-66

Роботи на дорозі Р-66 Контрольно-пропускний пункт «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ були розпочаті у квітні  2021 року. 

Підрядником ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» демонтовано старе покриття, проведено армування проїжджої та тротуарної частин, встановлено деформаційні шви, забетоновано монолітну плиту, встановлення бар’єрне та перильне огородження, бортовий камінь, укладено гідроізоляцію, покладено два шари асфальтобетону, зроблено розмітку.

Провести 2021-2022 навчальний рік безпечно допоможе вакцинація від COVID-19 та дотримання профілактичних заходів

Адже школа може стати епіцентром поширення коронавірусу.

Наприклад, у США невакцинований вчитель заразив коронавірусом половину учнів та учениць у класі, а загалом захворіли 26 осіб. Про цей випадок у початковій школі округа Марін у Каліфорнії йдеться у звіті Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (C.D.C.). Вчитель вперше відчув симптоми 19 травня, проте ще 2 дні викладав у класі, де навчається 24 дитини. Педагог не використовував маску, незважаючи на відповідну вимогу.

Лабораторно підтверджено 123 нових випадки COVID-19 в області. У Сєвєродонецьку – 40

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 21, Рубіжне – 17, Сєвєродонецьк – 40, Біловодськ – одне, Білокуракине – одне, Марківка – одне, Мілове – одне, Новоайдар – вісім, Новопсков – три, Попасна – 10, Сватове – три, Станиця-Луганська – сім, Старобільськ – 10.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 29 112 випадках.

Одужали – 26 830 (30 за останню добу), лікуються – 1 265 (182 – стаціонарно, 1 083 – амбулаторно).

Олесій Смирнов узяв участь у IX Національному молитовному сніданку

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов узяв участь у  IX Національному молитовному сніданку у Києві.

«Цього року захід присвячений 30-річчю Незалежності України. Значення цієї події важко переоцінити. Адже Молитовний сніданок дає чудову можливість об’єднати у молитві за духовний розвиток суспільства, мир, злагоду та процвітання нашої країни усіх, хто формує політичний порядок денний у світі», – прокоментував значення заходу Олексій Смирнов.

У медичних коледжах Лисичанська та Старобільська щеплено 75 % персоналу, загалом по закладах освіти області вакциновано 51% працівників

В області триває п’ятий етап вакцинації населення, під час якого від COVID-19 щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Про це журналістам розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

За його словами, станом на 1 вересня однією дозою вакцини щеплено 15,1 % дорослого населення Луганщини (в Україні – 12,8 %), а питома вага повністю вакцинованих (двома дозами) – 10,5 % (в Україні – 8,7 %).

МОМ запрошує жителів Білокуракинської та Новопсковської громад до участі у конкурсі на отримання грантової допомоги

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки Уряду Японії в рамках проєкту «Ініціативи громад для зменшення впливу COVID-19 на постраждалі від конфлікту регіони України» запрошує жителів Білокуракинської та Новопсковської громад взяти участь у конкурсному відборі на отримання грантової допомоги на розвиток бізнесу та соціального підприємництва.

Мета проєкту – зміцнення економічного потенціалу постраждалих від конфлікту громад і створення нових робочих місць. МОМ прагне підтримати власників чинних бізнесів і стартапів та сприяти соціально-економічному розвитку області.

Міндовкілля запустило відкритий електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський презентував новий інструмент – відкритий електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Він розміщений на вебпорталі #ЕкоСистема https://eco.mepr.gov.ua/

Необхідність створення такого кадастру була передбачена ще Законом України «Про природно-заповідний фонд України» 1992 року.

Вакцинація: реакції на вакцини зазвичай незначні й тривають лише декілька днів

Після вакцинації від COVID-19 можуть виникати різні реакції, і це нормально. Усі реакції, які з’являються після щеплення, в медичних колах називають «несприятливі події після імунізації», або «НППІ».

Усі ліки, включно з вакцинами, мають свої ризики. Зазвичай реакції на них незначні й тривають лише декілька днів.

Якщо після щеплення ви відчуваєте дискомфорт, зверніться до лікаря.