Архів новин

13 сентября 2021

В області активно триває вакцинація освітян – від коронавірусу щеплено 65 % працівників освіти Сєвєродонецької громади

Працівники освіти є пріоритетною групою вакцинації від COVID-19 в Україні та світі. Наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворюваності, також в країні дедалі активніше поширюється штам коронавірусу «Дельта», кількість нових випадків зараження зростає, і вже з середини осені очікується нова хвиля захворюваності. Залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися.

Відкрито Управління Державної служби якості освіти у Луганській області

Відповідно до Урядової постанови «Про утворення територіальних органів Державної служби якості освіти» в регіоні розпочало виконання функцій і повноважень Управління Державної служби якості освіти у Луганській області.

Тимчасово виконуючою обов'язки начальника Управління Державної служби якості освіти у Луганській області призначено Оксану Бублей.

Плекання історичної пам’яті, звичаїв та традицій, – Катерина Безгинська про етнофестиваль «Стежками Лемківщини»

У смт Новоайдар відбувся ІХ відкритий обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини».

Він розпочався ходою учасників та гостей з Державним Прапором України Центральною вулицею до мальовничого місця запалення «Лемківської Ватри» на березі річки Айдар.

Фінансування обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді збільшено вдвічі

Про це, зокрема, повідомлено на нараді щодо обговорення питань реалізації державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в області.

Її провела сьогодні, 13 вересня, заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Нагадуємо, що усі щеплені від COVID-19 зможуть тиждень дивитися кіно та серіали на @MEGOGO

Якщо ви щепилися принаймні однією дозою антиковідної вакцини, медіасервіс дарує 7 днів передплати «Кіно+». Це широкий вибір фільмів, серіалів, мультфільмів, фільмових каналів, аудіокниг та подкастів.

Як скористатися подарунком:

[✔️] Шукайте на плакатах у центрах та пунктах  вакцинації промокод від MEGOGO

[✔️] Зареєструйтеся або увійдіть у свій профіль на медіасервісі MEGOGO (через сайт https://megogo.net/ua або в додатку на Smart TV)

[✔️] Введіть промокод у відповідне поле

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 13 по 17 вересня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

13 вересня (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

14 вересня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

15 вересня (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

16 вересня (9:00 – 15:00) – пгт. Нижнє;

17 вересня (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Лабораторно підтверджено 37 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 21, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – сім, Марківка – два, Попасна – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 29 566 випадках.

Одужали – 27 000, лікуються – 1 547 (222 – стаціонарно, 1 325 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 314 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 189.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 23,5 (при пороговому рівні 60).

Запрошуємо власників мікро, малого та середнього бізнесу до участі у програмі з надання грантової допомоги задля збереження робочих місць в умовах пандемії

Данська Рада у справах біженців – Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і Уряду Великої Британії надає фінансову допомогу власникам мікро, малого та середнього бізнесів на території Донецької та Луганської областей.  

Мета програми – збереження робочих місць шляхом надання можливостей для безперебійного функціонування бізнес-діяльності в умовах погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

До уваги представників бізнесу! Доступне кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

З метою спрощення доступу малого та середнього бізнесу до банківського кредитування, з лютого 2020 року запроваджена державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%».

Завдання Програми – посилення конкурентоспроможності українського бізнесу, створення нових робочих місць, повернення трудових мігрантів.

Завдяки «Доступним кредитам 5-7-9%» держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Чим більше робочих місць створюється, тим більша компенсація за кредитом надається.

Усі іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, можуть вакцинуватися від COVID-19 за тією ж процедурою, що й українські громадяни

Усі іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, можуть вакцинуватися від COVID-19 за тією ж процедурою, що й українські громадяни.

 

Вони можуть записатися на щеплення до найближчого пункту щеплення чи центру вакцинації онлайн або за їхніми контактними телефонами. Перелік і контакти центрів та пунктів можна знайти на сайті list.covid19.gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

 

Володимир Зеленський підписав указ щодо забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни та сімей загиблих захисників України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 466/2021 «Про деякі заходи щодо соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Документ має на меті забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни, сімей загиблих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.