Архів новин

14 сентября 2021

На Луганщині СБУ проведено контрдиверсійні навчання

Головне управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях провело чергові контрдиверсійні навчання у районі проведення операції Об’єднаних сил. Цього разу – у Сватовому на Луганщині.

За легендою умовні диверсанти вчинили терористичний акт на залізничному вокзалі, підірвавши два вибухових пристрої. Два інші вибухи правоохоронцям вдалося запобігти, завчасно виявивши місця закладення вибухівки.

Перехожих із прилеглої до залізничного вокзалу території оперативно евакуювали.

Тренування відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних.

Сучасні методики надання послуг із психічного здоров’я презентовані представникам громад в Сєвєродонецьку

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою «Розвиток послуг із підтримки психічного здоров’я у громадах», де взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.  

Його проведено на виконання Меморандуму, укладеного між Луганською обласною державною адміністрацією та GFA Consulting Group GmbH про співпрацю з Українсько-Швейцарським Проєктом «Психічне здоров’я для України» (MH4U), та Плану заходів із розвитку охорони психічного здоров’я області на 2021-2023 роки за підтримки громадської організації «Жінки Луганщини».

В області триває вакцинація від COVID-19

Станом на 14 вересня зроблено 184 059 щеплень, з них за останню добу – 2728.

Однією дозою вакцини щеплено 99 588 осіб, двома дозами – 84 471.

Зазначимо, вакцинація – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Наразі триває п’ятий етап, під час якого всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. З переліком можна ознайомитися за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/

Близько 550 учасників бойових дій щорічно отримують допомогу в Центрі психічного здоров’я в Рубіжному, – брифінг

Про особливості надання спеціалізованої медичної допомоги ветеранам війни в Луганській області йшлося сьогодні, 14 вересня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Генеральний директор КНП «Центр психічного здоров’я», доктор медичних наук, професор Микола Овчаренко наголосив, що надання своєчасної якісної та повноцінної медико-психологічної допомоги ветеранам війни є однією із найважливіших складових соціальної підтримки.

Так, на сьогодні в області зареєстровано 16 470 учасників бойових дій, у тому числі 10 137 учасників АТО/ООС.

Денис Шмигаль: усі, хто потребує субсидій, отримають їх без затримок і в повному обсязі

Уряд звернувся до Верховної Ради з пропозицією збільшити розмір субсидій у бюджеті на 12 млрд грн. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції 14 вересня.

«Сьогодні виконання бюджету становить 104 %. Це додатково більше 28 млрд грн до загального фонду. З цих грошей ми пропонуватимемо Парламенту виділити 12 млрд грн на субсидії, щоб усі люди, які потребують субсидій, отримували їх без затримок і в повному обсязі», – наголосив очільник Уряду.

Стратегію економічного розвитку Донеччини та Луганщини презентували для міжнародних партнерів

Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков презентував Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей для понад 50 представників посольств та міжнародних партнерів.

Захід відбувся у торгово-промисловій палаті України за участі першого заступника міністра Ростислава Замлинського, радника Віце-прем’єр-міністра Андрія Мирошніченка та президента ТПП в Україні Геннадія Чижикова.

За минулу добу піротехніками на Луганщині вилучено 30 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,87 га території у Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 вибухонебезпечних предметів. А саме 26 артилерійських снарядів, дві мінометні міни та дві гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

В області значно збільшилася кількість захворювань на COVID-19: підтверджено 214 нових випадків

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 48, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 28, Біловодськ – три, Білокуракіне – два, Кремінна – вісім, Марківка – 13, Мілове – шість, Новоайдар – чотири, Новопсков – вісім, Попасна – 18, Сватове – 26, Станиця Луганська – 13, Старобільськ – 21, Троїцьк – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 29 780 випадках.

Одужали – 27 072 (за минулу добу 72), лікуються – 1 685 (228 – стаціонарно, 1 457 – амбулаторно).

Велике будівництво: при нанесенні розмітки на дорозі Р-66 від Сєвєродонецька до Золотого використовують холодний пластик

Основні роботи за маршрутом Сєвєродонецьк – Золоте завершені. Цей напрямок складається з двох ділянок автомобільних доріг (Р-66 та Т-13-16) загальною протяжністю 44 кілометри.

Наразі проводиться нанесення горизонтальної розмітки, на черзі – встановлення сигнальних стовпчиків.

У 2020 році там зробили капремонт дороги Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ. 

У поточному році дорожники завершили влаштування примикання з іншими другорядними дорогами, зробили з’їзди/виїзди.

Уряд встановив нові карантинні норми

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.