Архів новин

15 сентября 2021

Допомога дитині, перерахунок пенсії – Сергій Гайдай надав доручення оперативно вирішити проблемні питання мешканців Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян.

Нагороджено переможців конкурсу до 30-річчя Незалежності України «Луганщина очима молоді»

Сьогодні у діалоговій платформі «Мультихаб «GreenLab» при Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся фінальний захід з підведення підсумків конкурсу відеоробіт патріотичного спрямування до 30-річчя Незалежності України «Луганщина очима молоді», під час якого продемонстровано ролики переможців та нагороджено учасників брендованими сувенірними подарунками.

У конкурсі взяли участь 67 учасників. Вони представили 46 відеоробіт у тематичних категоріях «Тут живуть неперевершені люди» – 12 робіт та «Відкривай мою громаду» – 34.

«Ви розміновуєте місця ураження ворожої артилерії, приборкуєте лісові пожежі та працюєте на лінії зіткнення», - Олексій Смирнов вручив обласні нагороди рятівникам Луганщини

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня рятівника.

Перші результати візиту Володимира Зеленського до США: Україна може отримати нові системи протиповітряної оборони

Завдяки домовленостям, які були досягнуті під час візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки, Україна може отримати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome («Залізний купол»). Відповідну поправку до проекту оборонного бюджету на 2022 рік вніс конгресмен Скотт Франклін, і вона здобула двопартійну підтримку в Конгресі США, повідомляє видання Politico.

Згідно з поправкою, Міністерство оборони США має подати до Конгресу звіт, який включатиме варіанти потенційного продажу або передачі таких систем Україні.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати

З 20 вересня до 12 листопада 2021 року триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів – вивчення практичного досвіду роботи педагогів. Цьогоріч участь у ньому візьме 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Доручення Президента Зеленського – не підвищувати тарифи на місцях, – Олексій Смирнов на засіданні обласного штабу з питань опалювального сезону

Про це перший заступник голови облдержадміністрації повідомив сьогодні, 15 вересня.

Олексій Смирнов провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

«Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що цьогоріч на місцях не повинні підвищувати тарифи для населення. Це позиція держави, і рішення постачальників не мають відрізнятися від неї», – акцентував він.

Запрошуємо мешканців Луганщини приєднатися до щорічної міжнародної екологічної акції

18 вересня 2021 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Центральні локації будуть працювати в усіх обласних центрах України, тож анонси, деталі, інструкції та контакти координаторів можна знайти в новинах на сайті letsdoitukraine.org.

Лабораторно підтверджено 247 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 50, Рубіжне – 21, Сєвєродонецьк – 42, Біловодськ – шість, Кремінна – п’ять, Марківка – п’ять, Мілове – п’ять, Новоайдар – 11, Новопсков – п’ять, Попасна – 20, Сватове – 38, Станиця Луганська – 26, Старобільськ – 10, Троїцьк – два.

Одне захворювання підтверджено у жителя з тимчасово окупованої території.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 30 027 випадках.

Одужали – 27 139 (за останню добу – 67), лікуються – 1 860 (242 – стаціонарно, 1 618 – амбулаторно).

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,6 мільярда гривень ЄСВ

У січні-серпні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 млрд 605,5 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 392,5 млн гривень.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб - підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.