Архів новин

20 сентября 2021

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2021 року та спростив норми верифікації вакцинації

На засіданні Кабінету Міністрів України 20 вересня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

«Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди», - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Технічна готовність регіонів до опалювального сезону становить понад 90 %

Регіони України технічно готові до старту опалювального сезону на понад 90 %. Це відповідає графіку та очікуваним показникам.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Підготовка до опалювального сезону знаходиться у фокусі уваги Уряду, зокрема й Міністерства розвитку громад та територій України. За даними органів місцевого самоврядування, готовність складає понад 90 %. Співробітники Мінрегіону регулярно здійснюють візити до регіонів з метою моніторингу ситуації», – зазначив Олексій Чернишов. 

Контррозвідка СБУ затримала бойовика, який штурмував будівлю управління СБУ в Луганську у 2014 році

Контррозвідники Служби безпеки України на Луганщині затримали бойовика «ЛНР». У 2014 році він брав учать у штурмі та захопленні адміністративної будівлі управління СБУ у Луганській області.

Оперативники спецслужби встановили, що житель Станиці Луганської у квітні 2014 року приєднався до проросійських збройних угруповань. Разом з іншими бойовиками він зламував двері службових приміщень управління. За завданням ватажків зловмисник шукав документи, брав участь у розграбуванні та знищенні техніки, а також інших матеріальних цінностей, що були в будівлі СБУ. 

Пишаємося: працівників Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відзначено державними нагородами

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №476/2021 «Про відзначення державними нагородами України працівників державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

За вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців, багаторічну плідну наукову, педагогічну діяльність та з нагоди 100-річчя від заснування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено завідувача кафедри алгебри та системного аналізу Анатолія Жучка.

Лабораторно підтверджено 29 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 16, Рубіжне – 12, Марківка – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 30 868 випадках.

Одужали – 27 398 (за останню добу – 2), лікуються – 2 429 (285 – стаціонарно, 2 144 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 497 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 216.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 39,9 (при пороговому рівні 60).

Сергій Гайдай запросив главу СММ ОБСЄ на відкриття сервісної зони на КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ в Україні на чолі з Яшаром Халіт Чевіком.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 20 по 24 вересня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

20 вересня (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

21 вересня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

22 вересня (9:00 – 15:00) – смт Світличне;

23 вересня (9:00 – 15:00) – смт Тошківка-1;

24 вересня (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Погашення боргів із заробітної плати на постійному контролі керівництва облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На порядку денному були питання стану погашення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах області, реалізації заходів для недопущення виникнення заборгованості та розгляд колективних звернень працівників ДП «Хімтехнологія», ПрАТ «Сєвєродонецька міська друкарня» щодо заборгованості із заробітної плати.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 293 млн гривень

Юридичні та фізичні особи сплатили у січні-серпні 2021 року 293,5 млн гривень плати за землю. Це на 27,7 % або на 63,6 млн гривень більше ніж у аналогічному періоді минулого року. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Триває Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади»

Конкурс проводиться Міністерством розвитку громад та територій України з метою залучення регіональних ЗМІ до всебічного висвітлення процесів децентралізації.

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:

- онлайн-публікація,
- стаття в друкованому ЗМІ,
- радіоматеріал,
- відеоматеріал.

Матеріали мають бути опублікованими вперше у період із 1 січня 2021 року до 30 вересня 2021 року.

Учасник може подати не більше однієї конкурсної роботи за кожною з номінацій, оформивши їх окремими конкурсними заявками.