Архів новин

21 сентября 2021

Із 23 вересня в усіх регіонах України буде встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки, — рішення Державної комісії ТЕБ та НС

Під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 21 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання долучилися також голови обласних державних адміністрацій.

Державна комісія заслухала доповідь Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Катерина Безгинська бере участь у Всеукраїнському форумі «Позашкільна освіта без бар’єрів. Модель майбутнього»

Захід відбувається у місті Київ сьогодні, 21 вересня, під час нього заплановано проведення тематичних панелей та дискусій, виступи спікерів.

У Форумі беруть участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступник керівника Офісу Президента України з гуманітарних питань Олексій Дніпров.

Луганщину на Форумі представляють заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк.

Населені пункти Луганщини, де менше 1200 жителів, обслуговуватимуть 34 мобільні поштові відділення, – брифінг

Про впровадження в області упродовж ІІІ-ІV кварталів 2021 року проєкту «Сільське відділення» на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 21 вересня, розповіла директор Луганської дирекції АТ «Укрпошта» Ілона Моісеєва.

Вона зазначила, що пересувне відділення поштового зв’язку – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджатиме два-три рази на тиждень у населені пункти з кількістю жителів до 1200 осіб.

Вони отримуватимуть всі потрібні поштові, логістичні й фінансові послуги.

Призначено ректора медуніверситету Луганщини

Міністерство охорони здоров‘я України затвердило на посаді ректора Луганського державного медичного університету Сергія Смірнова.

Він здобув свій досвід та вміння працювати з викладачами і студентами у стінах своєї альма-матер, якою є Луганський медуніверситет. Знання освітнього процесу вишу та його педагогічного колективу стане у нагоді новопризначеному ректору, а також, сподіваємось, стане підґрунтям для нових звершень університету.

 

На Луганщині реалізовується Стратегія розвитку області на 2021-2027 роки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 21 вересня, провів апаратну нараду.

В області значно збільшилася кількість захворювань на COVID-19: підтверджено 346 нових випадків

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 68, Рубіжне –29, Сєвєродонецьк – 56, Біловодськ – шість, Білокуракіне – п’ять, Кремінна – сім, Марківка – 21, Мілове – 10, Новоайдар – 12, Новопсков – 16, Попасна – 37, Сватове – 37, Станиця Луганська – п’ять, Старобільськ – 33, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 31 214 випадках.

Одужали – 27 496 (за останню добу – 98), лікуються – 2 671 (295 – стаціонарно, 2 376 – амбулаторно).

Мінцифра запустила платформу, що полегшить щоденну роботу ЦНАП

Платформа Дія Центрів — онлайн-майданчик, що спростить взаємодію громадян та працівників Центрів надання адмінпослуг. Ми прагнемо, щоб якість обслуговування у ЦНАПах перевищила очікування відвідувачів. Запуск Платформи Дія Центрів — наступний крок до сучасного держсервісу в кожному куточку України.

Зараз ключовою точкою доступу до держпослуг є ЦНАП. Лише за перше півріччя цього року українці отримали там понад 10 млн послуг. 

Луганщина перерахувала до бюджету понад 130 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-серпня 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету України 133,3 млн гривень податку на прибуток.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку збільшились на 21,9 млн гривень.

При цьому державний бюджет отримав 115 млн гривень, місцеві бюджети – 18,3 млн гривень.

Нагадаємо, що податок на прибуток підприємств відноситься до загальнодержавних податків.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

За минулу добу піротехніками області вилучено 60 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,78 га території в Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 60 вибухонебезпечних предметів. А саме, 38 артилерійських снарядів, сім мінометних мін та 15 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

98 % госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані

За останні три місяці 98.1 % госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані. Про це повідомив заступник міністра — головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін. 

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх трьох місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані.  Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», — заявив Ігор Кузін.