Архів новин

22 сентября 2021

У «жовтій» зоні підприємці можуть обрати: працювати з обмеженнями або без обмежень, але з ковід-сертифікатами, — Денис Шмигаль

Від завтра в усіх регіонах країни запроваджується «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Це означає додаткові обмеження щодо дистанції та кількості місць у громадських закладах. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 22 вересня.

За його словами, в умовах нових обмежень підприємцям пропонується кілька варіантів роботи.

За підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» впроваджуються проєкти у соціальних та медичних сферах

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з регіональним директором Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Володимиром Аредовим.

Під час бесіди вони поспілкувались щодо подальшого співробітництва у проєкті з впровадження системи електронного документообігу в облдержадміністрації та розглянули потенціальні напрями роботи міжнародної організації.

На Луганщині відзвітували про проміжні результати Нацпроєкту «Велике будівництво»

В рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Луганській області реалізуються проєкти з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл (в Гірському, Попасній, Новоайдарі, Новопскові, Марківці, Станиці Луганській, Біловодську, Красноріченську, Рудівці та Куземівці), три садочки (в Кремінній, Лисичанську та Троїцьку), чотири спортивних об’єкта (в містах Кремінна, Попасна і Сєвєродонецьк). 6 проєктів заплановано завершити в 2021 році.

Дві тисячі шкіл, які вакцинували понад 80 % колективу, подались на конкурс «Вакциновані й відкриті» – приймання заявок триває до 29 вересня

Для участі в національному конкурсі «Вакциновані й відкриті» від Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазину гаджетів та аксесуарів «Цитрус» для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19, зареєструвалося вже понад 2000 закладів. 

У конкурсі вже зареєструвалися заклади з усіх областей України. Участь можуть взяти школи, принаймні 80 % колективу яких повністю вакциновані від COVID-19. Приймання заявок на конкурс триватиме до 29 вересня. 

Відреставрований меморіал «Україна – визволителям» у Міловому буде відкрито 28 жовтня, – Сергій Гайдай під час урочистостей з нагоди Дня партизанської слави

«Сьогодні ми вшановуємо бійців фронту громадянського опору. Аналізуючи історії воєн, жодну війну регулярної армії проти партизанських загонів, не вдалося виграти. Підпільники чинили постійний опір, деморалізуючи ворога, змушуючи відтягувати їх основні сили. Тим самим партизани допомагали своїм збройним силам чинити опір окупанту. Успішним прикладом цих тверджень можна вважати український підпільний рух у роки Другої світової війни», – наголосив очільник області під час урочистих заходів з нагоди Дня партизанської слави.

Громадяни можуть перевірити призначення житлової субсидії онлайн

Громадяни можуть перевірити призначення житлової субсидії за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій, який знаходиться у відкритому доступі за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua.

Пошук у зазначеному реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства.

Для користувачів доступна інформація про те, чи призначена субсидія домогосподарству, про термін, на який призначено субсидію, про суми щомісячних нарахувань, а також, де міститься особова справа – назва органу соціального захисту населення.

Лабораторно підтверджено 295 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 52, Рубіжне – 28, Сєвєродонецьк – 49, Біловодськ – вісім, Білокуракіне – одне, Кремінна – 14, Марківка – сім, Мілове – три, Новоайдар – 15, Новопсков – одне, Попасна – 39, Сватове – 13, Станиця Луганська – 34, Старобільськ – 30, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 31 509 випадках.

Одужали – 27 562 (за останню добу – 66), лікуються – 2 896 (314 – стаціонарно, 2 582 – амбулаторно).

На Луганщині зроблено понад 200 тисяч щеплень проти COVID-19

В області триває V етап вакцинальної кампанії.

Щеплення здійснюють 13 мобільних бригад (по дві у Сєвєродонецьку, Сватовому, Старобільську, Лисичанську, по одній у Біловодську, Станиці Луганській, Кремінній, Попасній, Троїцькому), у 55 пунктах щеплення центрів первинної медико-санітарної допомоги міст та районів області та у п’ятьох центрах масової вакцинації проти COVID-19.

Загалом в області проведено 201 283 щеплення, з них: вакциною «Pfizer/BioNTech» – 64 896, «Sinovac» – 47 062, «Oxford/AstraZeneca» – 49 935, «Moderna» – 39 390 осіб.

Допомогу хворим на COVID-19 надають в сімох закладах охорони здоров’я першої хвилі та двох закладах резервної хвилі

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв після наради із керівниками центрів первинної медико-санітарної допомоги, закладів охорони здоров’я, в яких надається стаціонарна медична допомога хворим на COVID-19, та КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Протягом минулої доби піротехніками області вилучено 60 вибухонебезпечних предметів

За минулу добу, 21 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,66 га території в Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 60 вибухонебезпечних предметів. А саме, 26 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін та 18 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;