Архів новин

23 сентября 2021

Жестова мова як невід’ємний елемент розбудови безбар’єрного середовища

Сьогодні, 23 вересня, світ відзначає Міжнародний день жестових мов. Його проголошено Резолюцією Генасамблеї ООН у грудні 2017 року, щоб привернути увагу до важливості жестової мови для повної реалізації прав людей із порушеннями слуху.

Україна має свою жестову мову. Вона є рідною для понад 200 тисяч громадян, з них для близько 40 тисяч – єдиною можливістю комунікувати та взаємодіяти.

Приймальні відділення проєкту «Велике будівництво» оснащуються сучасними КТ, рентгенами та УЗД

У рамках реалізації проєкту «Велике будівництво» за ініціативи Президента України в Луганській області завершено ремонтно-будівельні роботи у приймальних відділеннях п’ятьох опорних лікарень. Загальний обсяг фінансування склав 40 млн грн з держбюджету.

Антон Кориневич: Переважна більшість українців вважає окупацію Криму та конфлікт на Донбасі частиною одного збройного конфлікту, спричиненого Росією

Громадяни України в усіх регіонах чітко усвідомлюють, що у Криму й на Донбасі відбувається міжнародний збройний конфлікт, спричинений агресією Російської Федерації. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження «Влада, суспільство, медіа – хто, на думку українців, може впоратись зі збройним конфліктом», які презентував постійний представник Президента в АР Крим Антон Кориневич.

159 тисяч доз вакцини CoronaVac отримала Україна у рамках COVAX

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 159 600 доз вакцини CoronaVac від COVID-19, у рамках COVAX.

Вакцина від COVID-19 CoronaVac (Vero Cell (Інактивована), виробництва Sinovac, Китай, схвалена ВООЗ для екстреного використання, що означає, що продукт відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва.

Як і інші вакцини та товари в рамках COVAX, Україна отримує цю партію безкоштовно.

Виступ Президента України Володимира Зеленського на загальних дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН

Шановний пане Голово, шановні глави держав, урядів, пані та панове!

Пора прокинутись!

Це – заклик Генерального секретаря ООН, шановного пана Гутерріша, до світових лідерів, до нас із вами напередодні Асамблеї. Для мене цей заклик особливий.

Для мене кожна ніч перед Генасамблеєю ООН – це безсонна ніч.

На Луганщині розпочалися навчальні збори з територіальної оборони

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав з початком навчальних зборів резервістів управління 111 окремої бригади територіальної оборони.

Лабораторно підтверджено 333 нових випадки COVID-19 в області. У Сєвєродонецьку – 97. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 64, Рубіжне – 23, Сєвєродонецьк – 97, Білокуракіне – три, Кремінна – 10, Марківка – одне, Мілове – п’ять, Новоайдар – 19, Новопсков – 12, Попасна – 30, Сватове – 16, Старобільськ – 53.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 31 842 випадках.

Одужали – 27 610 (за останню добу – 48), лікуються – 3 176 (320 – стаціонарно, 2 856 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 589 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 241.

Регіональна комісія ТБНС узгодила дії в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки

Від сьогоднішнього дня по всій території України встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки у зв’язку з негативною динамікою зростання кількості інфікованих по всіх регіонах країни.

Заходи із протидії поширенню на території Луганщини COVID-19, забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в регіоні та попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань і харчових отруєнь розглянуто на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Сергія Гайдая.

Як працюватимуть заклади освіти «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Уряд оновив карантинні умови, зокрема, щодо роботи закладів освіти.

«При «жовтому» рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80 % працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів. Якщо в закладі освіти менш ніж 80 % працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Підкреслюю, освітній процес триватиме в дистанційному форматі», – наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За результатами засідання Уряду, яке відбулося 22 вересня, прийнято низку важливих рішень для системи охорони здоров’я

Схвалено та направлено до Верховної Ради України законопроєкт про кримінальну відповідальність за підробку документів про проведені профілактичні щеплення. Як повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, цей документ передбачає посилення відповідальності за внесення неправдивих медичних даних про проведене щеплення і забезпечить зовсім інший рівень відповідальності за маніпуляції з довідками про щеплення.

Територіям доручено прискорити роботу з використання субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференції щодо використання субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та організації роботи відповідно до постанови КМУ від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».