Архів новин

24 сентября 2021

«80 сезонів. Пишаємося кожним». Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр святкує річницю створення

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому заході з нагоди 80-річчя від дня заснування Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Луганському національному університету – 100 років! Сергій Гайдай привітав освітян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь в урочистих заходах з нагоди святкування 100-річчя Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

98% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані: В облдержадміністрації розповіли про правила карантину в умовах «жовтої» зони

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв дав коментар представникам місцевим ЗМІ щодо карантинних обмежень «жовтої» зони.

У межах жовтого рівня заборонено:проведення масових заходів за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території, заповнювати понад 50% місць кінозалів та залів інших закладів культури, заповнювати спортзали і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. м.

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі «Дія»

Відсьогодні на порталі «Дія» можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію.

Для цього потрібен буде лише електронний підпис. Діяти COVID-сертифікат буде 365 днів.

Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі «Дія». Тож, українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним.

На Луганщині планують в декілька разів збільшити охоплення населення обстеженням на ВІЛ-інфекцію

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська сьогодні, 24 вересня, провела засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Генеральний директор КНП «Луганський обласний медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб» Роман Нужний окреслив питання виконання плану обстеження населення на ВІЛ-інфекцію.

Так, у І півріччі 2021 року в Луганській області обстежено на ВІЛ-інфекцію 20 390 жителів проти 16 973 у І півріччі минулого року. Обсяги тестувань збільшено на 20,1 %.

Лабораторно підтверджено 291 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 44, Рубіжне – 29, Сєвєродонецьк – 93, Біловодськ – п’ять, Білокуракіне – два, Кремінна – три, Марківка – три, Мілове – п’ять, Новоайдар – 13, Новопсков – чотири, Попасна – 36, Сватове – вісім, Станиця Луганська – 21, Старобільськ – 23, Троїцьк – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 32 133 випадках.

Одужали – 27 663 (за останню добу – 53), лікуються – 3 409 (345 – стаціонарно, 3 064 – амбулаторно).

На Луганщині створюються належні умови для забезпечення збереженості архівних документів, – колегія

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання колегії Державного архіву Луганської області.

Під час заходу підбиті підсумки комплексних перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів (архівів) комунального некомерційного підприємства «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги», Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Надані відповідні доручення для усунення недоліків, виявлених під час перевірок.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 23 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 1,04 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 46 вибухонебезпечних предметів, а саме: 23 артилерійських снаряди, 13 мінометних мін, 1 гранату та 9 підривників.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Понад 230 млн гривень рентної плати за користування надрами – внесок до бюджету платників податків Луганщини

У січні-серпні 2021 року до зведеного бюджету України надійшло 230,3 млн гривень рентної плати за користування надрами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 125,6 млн гривень, або більш ніж в два рази.

Також за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 21,6 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 4,8 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 213,5 тис. гривень.