Архів новин

27 сентября 2021

На Луганщині працюватиме обласна мобільна служба соціально-психологічної допомоги

Основними функціями служби є: психологічна підтримка у кризовій ситуації особам чи родинам, які належать до вразливих груп населення, та опинилися у складних життєвих умовах; врегулювання конфліктів; надання допомоги з влаштування до притулку; проведення інформаційно-роз’яснювальної та просвітницької роботи тощо.

Боротьбу з фіктивними COVID-сертифікатами, перебіг вакцинації, зокрема серед працівників державних органів та педагогів, обговорили на нараді у Президента

Кабінет Міністрів України має запропонувати комплекс заходів для боротьби з підробкою ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19, а також для контролю за виконанням усіх необхідних заходів українцями та іноземними громадянами, які в'їжджають в Україну з-за кордону.

Про це йшлося на селекторній нараді з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Туризм на Луганщині це скоріше про геополітику і про знаходження свого шляху розвитку в загальноукраїнському векторі – Сергій Гайдай привітав туристів області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах з нагоди Всесвітнього дня туризму.

Спортсменка з Попасної – віце-чемпіонка Європи з важкої атлетики

У місті Рованіємі у Фінляндії проходить Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років.

Луганщину у складі збірної команди України представляла Ольга Івженко. В ваговій категорії до 55 кг Ольга здобула срібло в ривку (82 кг), срібло в поштовху (98 кг) та срібло в сумі (180 кг).

Тренують спортсменку Валентин Михайлов та Андрій Івженко.

Хто має право на отримання субсидії

Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Наразі до кінця дії карантину обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:

- обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;

- середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства і визначається середньомісячний дохід на одну особу;

Срібні та бронзові нагороди вибороли спортсмени Луганщини на чемпіонаті України з легкої атлетики

На командному чемпіонаті України серед юнаків 2006 року народження та молодше у Львові вихованець Сєвєродонецької КДЮСШ № 2 Владислав Воєводін (тренер М.І. Трембач) з бігу на дистанції 3000 м виборов срібну медаль та бронзову на дистанції 1500 м.

Олександра Пронька зі Старобільської ДЮСШ (тренер І.Ф. Войтенко) з бігу на 2000 м з перешкодами здобула срібло.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!

Лабораторно підтверджено 67 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 34, Сєвєродонецьк – 11, Креміна – два, Новоайдар – 12, Попасна – п’ять, Сватове – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 32 593 випадках.

Одужали – 27 786 (за останню добу – шість), лікуються – 3 732 (390 – стаціонарно, 3 381 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 648 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 258.

Обрано ректора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка

Вибори відбулися 23 вересня на шести дільницях, розташованих у Старобільську, Лисичанську, Рубіжному, Щасті, Кремінній і Полтаві, з урахуванням всіх протиепідеміологічних заходів.

Віддали свій голос увесь викладацький склад університету, обрані делегати від не наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників, а також студенти всіх структурних підрозділів.

Більшістю голосів ректором університету обрано Олену Караман, яка була єдиним кандидатом на цю посаду.

Розпочалася друга фаза спільного з ЄІБ проєкту щодо оновлення міського громадського транспорту, де бере участь Сєвєродонецьк

Відбулася стартова нарада щодо реалізації другої фази проєкту «Міський громадський транспорт». Він фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку у рамках ініціативи Міністерства інфраструктури України.

Нова фаза «Міський громадський транспорт II» передбачає закупівлю для парків громадського транспорту в українських містах нового екологічного транспорту.