Архів новин

28 сентября 2021

Базові знання, які ви закладаєте – міцний фундамент для створення процвітаючої та розвинутої країни, – Сергій Гайдай

У Сєвєродонецькому обласному фаховому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбулись урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Участь у заході взяв голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Вітаючи вчителів, вихователів, позашкільників, майстрів закладів професійної освіти, викладачів, очільник області зазначив, що кожен із них невід’ємна частина освітянської спільноти України.

Олена Зеленська презентувала «Довідник безбар’єрності»

Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності». Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування. Презентація відбулася в Міжнародний день загального доступу до інформації за участю журналістів і головних редакторів провідних українських медіа.

Саме представників ЗМІ дружина Президента України закликала стати амбасадорами проекту, відзначивши, що завдяки зусиллям та впливу медіа у суспільстві починаються видимі зміни.

За який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії та як розраховується розмір житлової субсидії

Звертаємо увагу, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони. У випадку призначення житлової субсидії на наступний період 2021-2022 років, повторно звертатись за призначенням житлової субсидії у жовтні 2021 року НЕ ПОТРІБНО. Її розрахунок буде проведено органами соціального захисту населення самостійно (без звернення громадян). Сьогодні поговоримо про те, за який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії та як розраховується розмір житлової субсидії.

Від початку вакцинальної кампанії проти COVID-19 в області щеплено 214 825 людей

Одну дозу отримали 117 744 особи, повністю імунізовані –  97 081.

За останню добу від коронавірусу щеплено 2 838 людей.

Нагадаємо, вакцинація – це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Тож закликаємо записатися до найближчого пункту щеплень або центру масової вакцинації: https://list.covid19.gov.ua/.

У Сєвєродонецьку для переселенців планується збудувати цілий мікрорайон – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина у м. Донецьку (офіс Дніпро) пані Танею І. Байєр.

«Радий познайомитися та вітати вас на Луганщині. Сподіваюсь, у нас буде плідна співпраця», – сказав на початку очільник області.

Ви для мене справжні герої! – Сергій Гайдай батькам-усиновлювачам

Їх відзначили напередодні Дня усиновлення в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Лабораторно підтверджено 337 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще дев’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 52, Рубіжне – 26, Сєвєродонецьк – 62, Біловодськ – чотири, Білокуракіне – п’ять, Кремінна – 15, Марківка – дев’ять, Новоайдар – 12, Новопсков – 23, Попасна – 36, Сватове – 39, Станиця Луганська – 11, Стробільськ – 37, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 32 930 випадках.

Одужали – 27 937 (за останню добу – 151), лікуються – 3 909 (367 – стаціонарно, 3 542 – амбулаторно).

Майже на чверть зменшилася кількість кримінальних правопорушень щодо домашнього насильства у порівнянні з минулим роком, – Обласна координаційна рада

Під керівництвом заступниці голови облдержадміністрації, уповноваженої з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків Катерини Безгинської відбулося засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Доповідач від Луганської обласної прокуратури розповів про стан та результати досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством.

Інфографіка щодо отримання Міжнародного свідоцтва про вакцинацію та COVID-сертифіката

Усі українці, які пройшли повний курс імунізації від COVID-19, на підтвердження цього можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та/або згенерувати COVID-сертифікат.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 1,1 млрд гривень

У січні-серпні 2021 року юридичні особи та фізичні особи – підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 114,6 млн гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ за січень-серпень поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 390,6 млн гривень.

Тільки у серпні поточного року у порівнянні з минулорічним місячним показником надходження зросли на 2,5 млн гривень та складають 88,4 млн гривень.