Архів новин

30 сентября 2021

У двох родинних династіях виховується 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У рамках робочої поїздки до Лисичанська заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала дитячі будинки сімейного типу та Центр соціально-психологічної реабілітації, де привітала батьків та вихованців з Днем усиновлення.
Не дарма місцем поїздки було обрано Лисичанськ, адже у місті впродовж останніх двох років найкращі показники зі створення дитячих будинків сімейного типу.

Лікарі закликають мешканців Луганщини вакцинуватися проти COVID-19

В області станом на 30 вересня від коронавірусу щеплено 217 308 людей, з них вакциною «Ковішилд» – 13 930 осіб, «Коронавак» – 50 835, «Комірнаті (Пфайзер)» – 71 610, «АстраЗенек» – 41543 та «Модерна» – 39 390. Першу дозу отримало 119 098 людей, другу – 98 210. Про це під час брифінгу представникам ЗМІ розповів генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради» Володимир Андрійчук.

Найвищий рівень смертності людей літнього віку від COVID-19 – серед невакцинованих

98,3 % померлих від COVID-19 у віці старше 60 років — невакциновані, а 97 % госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не мають повного курсу вакцинації. Про це свідчать дані Єдиної системи охорони здоров’я з 26 червня по 26 вересня 2021 року.

Тарифи не зростатимуть попри будь-які ринкові коливання – Президент

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського, підписано Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Глава держави зазначив, що підготовка до опалювального сезону є одним з найважливіших питань у порядку денному сьогоднішнього засідання, адже цьогоріч у світі спостерігається рекордне зростання ціни на газ.

На Луганщині зменшується сума заборгованості із заробітної плати

Відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Його провів перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

Від Луганщини участь у роботі групи взяла виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

Так, для врегулювання проблемних питань щодо погашення заборгованості із заробітної плати у вугільній галузі обговорені подальші кроки, спрямовані на усунення причин, що призводять до постійного зростання цих боргів.

З 1 жовтня змінюється алгоритм отримання безоплатного інсуліну для пацієнтів із цукровим діабетом

Щоб отримати інсулін безоплатно або з доплатою у будь-якій аптеці, яка має договір з Національною службою здоров’я за напрямом реімбурсації інсулінів, пацієнту потрібен електронний рецепт. Про це на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповіла лікар-ендокринолог Луганської обласної клінічної лікарні, експерт при Департаменті охорони здоров’я ОДА за напрямом ендокринологія Євгенія Гондарева.

Чому важливо вакцинуватися від COVID-19, навіть якщо ви перехворіли?

ВООЗ рекомендує вакцинуватись від COVID-19, навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить індивідуально від кожного організму і невідомо скільки природній імунітет захищатиме вас. Джерело: bit.ly/3kJTxd5.

 

Одне із досліджень Центрів з контролю та профілактики захворювань в США  (C.D.C) показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19 мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. Джерело: bit.ly/2XTx7wV. 

 

Лабораторно підтверджено 387 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще дев’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 68, Рубіжне – 30, Сєвєродонецьк – 94, Біловодськ – два, Білокуракіне – п’ять, Кремінна – 19, Марківка – сім, Мілове – одне, Новоайдар – 23, Новопсков – вісім, Попасна – 37, Сватове – 21, Станиця Луганська – 37, Стробільськ – 31, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 33 842 випадках.

Одужали – 28 265 (за останню добу – 227), лікуються – 4 480 (379 – стаціонарно, 4 101 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками області вилучено 66 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,28 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 66 вибухонебезпечних предметів. А саме: 25 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін, 29 гранат та сім підривників.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Громади Луганщини отримали в розпорядження понад 40 млн гривень податку на нерухомість

За січень-cерпень 2021 року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 40 млн 288,9 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 12 млн 137 тис. гривень.

Юридичні особи перерахували 28 млн 146 тис. гривень, фізичні особи – 12 млн 142,9 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Усе про вакцини від COVID-19 в Україні: AstraZeneca

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – AstraZeneca. Це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцина, вироблена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield.

Схвалена ВООЗ, ЄС, Канадою, Індією та багатьма іншими країнами для екстреного використання. Застосовується для всіх, старше 18 років.

Ефективність вакцини

До уваги водіїв: із 1 жовтня потрібно вмикати автомобільні фари вдень

Із 1 жовтня і до 1 травня діє обов’язкова до виконання вимога ПДР – у будь-який час доби водії, що рухаються на механічних транспортних засобах поза населеними пунктами, повинні вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

У зв’язку зі скороченням світлового дня та погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Мінветеранів запроваджує відзнаку «Воля та Гідність»

Напередодні Дня захисників та захисниць України Міністерство у справах ветеранів України презентує ескіз відзнаки для нагородження – медаль «Воля та Гідність». Про це під час онлайн-зустрічі Міністерства у справах ветеранів України з представниками громадських організацій заявила Міністр Юлія Лапутіна.