Архів новин

01 октября 2021

Перша леді Олена Зеленська презентувала «Довідник безбар’єрності»

В Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської з’явився електронний «Довідник безбар’єрності», у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Презентація відбулась у Києві 28 вересня, в Міжнародний день загального доступу до інформації, на зустрічі Олени Зеленської з головними редакторами українських медіа. Перша леді зазначила важливість формування у суспільстві нової культури та етики безбар’єрного спілкування і закликала журналістів стати амбасадорами проєкту.

На Луганщині розробляють регіональну стратегію зі створення безбар’єрного простору

Про це повідомила заступник голови ОДА Катерина Безгинська під час онлайн презентації матеріалів з питань безбар’єрності, яку провела помічниця дружини Президента України Олени Зеленської – Тетяна Мураткіна.

Катерина Безгинська повідомила, що на виконання доручення Офісу Президента України, на Луганщині триває підготовка проєкту обласного плану заходів на 2021 та 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

Впродовж 10 днів на Луганщині відточували свої навички понад 400 резервістів

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня територіальної оборони України. Напередодні в області розпочалися 10-денні збори бійців територіальної оборони у яких взяли участь понад 400 резервістів.

У вітальному слові він звернувся до присутніх офіцерів, сержантів та солдатів: «Обороноздатність України більшою мірою залежить від організованості суспільства та його здатності швидко мобілізуватися у складну для держави годину».

Катерина Безгинська відвідала Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветеранів заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала підопічних комунального закладу «Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів».

Вона оглянула приміщення, умови, в яких перебувають представники старшого покоління, поспілкувалася з ними, обговорила проблемні питання функціонування будинку-інтернату з керівництвом закладу.

До уваги суб’єктів господарювання державної або комунальної форми власності

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація (93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59) оголошує про початок попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія в рамках програми DanidaBusinessFinance в Україні, ратифікованою Законом України від 16 червня 2020 р. № 707-IX (далі - Рамкова угода).

В облдержадміністрації розглянули можливість фінансування програм із боротьби з карантинними шкідниками

Заступник голови Луганської ОДА Наталія Романенко провела нараду щодо фінансування заходів спрямованих на боротьбу з карантинним шкідником ясеневою смарагдовою вузькотілою златкою та недопущення її розповсюдження територією області.

На початку заходу було поінформовано, що ця комаха є небезпечним карантинним шкідником, яка не має природних ворогів в Україні. Вона агресивно захоплює нові кормові на території Луганської області. Боротьба зі златкою є одним з пріоритетних напрямів діяльності у галузі лісового господарства та сільського господарства.

Лабораторно підтверджено 485 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 98, Рубіжне – 54, Сєвєродонецьк – 128, Біловодськ – чотири, Білокуракине – п’ять, Кремінна – 19, Марківка – чотири, Мілове – 15, Новоайдар – 33, Новопсков – вісім, Попасна – 40, Сватове – 18, Станиця Луганська – 14, Старобільськ – 34, Троїцьке – 11.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 34 327 випадках.

Одужали – 28 397 (за останню добу – 132), лікуються – 4 829 (380 – стаціонарно, 4 449 – амбулаторно).

Разом із Мінреінтеграції визначено план реалізації першочергових заходів впровадження Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року

В Сєвєродонецьку відбулася зустріч виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Наталії Романенко з представниками Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ними розглянуто основні завдання за ключовими напрямами Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2021 року № 1078-р.

За минулу добу піротехніками області вилучено 55 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,08 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 55 вибухонебезпечних предметів. А саме 18 артилерійських снарядів, 33 мінометні міни та чотири гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Фотозвіт з реконструкції школи у Новопскові у рамках проєкту "Велике будівництво"

Фотозвіт з реконструкції школи у Новопскові у рамках проєкту "Велике будівництво"

Фотозвіт з реконструйованого у рамках проєкту "Велике будівництво" стадіону школи у Новопскові

Фотозвіт з реконструйованого у рамках проєкту "Велике будівництво" стадіону школи у Новопскові

Українці, які отримали різні вакцини, можуть згенерувати COVID-сертифікат у «Дії»

Відтепер в застосунку «Дія» та на порталі можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію людям, які отримали різні вакцини. 

Першою дозою може бути вакцина AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Другою дозою – Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Зараз існують декілька видів COVID-сертифікатів:

На Луганщині впроваджують кращі світові практики соціальної роботи з людьми похилого віку

В облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Кращі практики соціальної роботи з людьми похилого віку 2021 року, перспективи 2022 року».

Захід проведено заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Обговорено питання реалізації в області Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення, тематичний національний план на період до 2022 року та відповідний Регіональний план заходів.

На Луганщині СБУ виявила схрон з 36 кг тротилу

У  Щастинському районі співробітники СБУ викрили тайник з великою кількістю вибухівки та бойових гранат. Схрон було приховано під землею у лісосмузі неподалік села Артема, у 6 км від лінії розмежування.

Оперативники СБУ вилучили із схованки:

-126 тротилових шашок загальною вагою 36 кг;

- 29 бойових гранат Ф-1, РГО, РГН, РГД;

- засоби ініціації вибухів.

Військові засоби ураження та вибухонебезпечні речовини знищено підрозділом піротехнічних робіт ДСНС.