Архів новин

04 октября 2021

Зеленський розповів, скільки сучасних садочків і шкіл вже створили за програмою «Велике будівництво» (відео)

Президент Володимир Зеленський вважає освіту пріоритетом для держави, а створення комфортних і безбар’єрних освітніх просторів – однією з умов її розвитку. Про це він заявив у відео, розміщеному на офіційному Instagram-каналі Глави держави.

В межах ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво» вже реконструйовано і побудовано 215 шкіл і дитячих садочків.

Ми фундаментально підтримуємо державний суверенітет та територіальну цілісність України, про це ми постійно наголошуємо у рамках ЄС та НАТО» - голова урядової делегації Естонії Йонатан Всевів

Сьогодні у Золотому голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної державної адміністрації Сергій Гайдай разом з командувачем Об’єднаних сил, генерал-лейтенантом Олександром Павлюком зустрілися з офіційною урядовою делегацією канцлерів Естонії на чолі з очільником естонського МЗС Йонатаном Всевівом.

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт реконструкції ДЮСШ водних видів спорту "Садко" у Сєвєродонецьку

Фотозвіт реконструкції ДЮСШ водних видів спорту "Садко" у Сєвєродонецьку

СБУ повідомила про підозру шпигуну спецслужб РФ, який збирав секретні дані про українські військові підрозділи

СБУ повідомила про підозру у шпигунстві агенту ГУ ГШ ЗС РФ. Зловмисник збирав розвідувальну інформацію про підрозділи Збройних Сил України.

Нагадаємо, що у серпні цього року під час спецоперації у Луганській області, контррозвідники СБУ затримали іноземного агента на спробі передачі «кураторам» відомостей, які містять державну таємницю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що іноземець збирав розвіддані про підрозділи ООС. Для цього він виїжджав у райони розташування військових об’єктів і проводив фотофіксацію.

Керівники закладів освіти та культури надали пропозиції щодо проєкту Меморандуму між нацгвардійцями та облдержадміністрацією

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання «круглого столу» з обговорення основного положення проєкту Меморандуму співпраці між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та Луганською облдержадміністрацією щодо покращення допомоги в організації культурного відпочинку військовослужбовців Національної гвардії України та популяризації культурно-мистецького життя в Луганській області.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 4 по 8 жовтня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

4 жовтня (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

5 жовтня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

6 жовтня (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

7 жовтня (9:00 – 15:00) – смт Нижнє;

8 жовтня (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

Вчителька Кремінського ліцею перемогла у номінації «Прифронтовий вчитель» премії Global Techer Prize Ukraine

2 жовтня у Києві відбулася церемонія визначення переможців Global Techer Prize Ukraine 2021 – щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін.

Цього року до конкурсного переліку була включена ще одна номінація «Прифронтовий вчитель».

«Наші військові сім років тримають лінію фронту. Не менш важливу лінію фронту тримають наші вчителі на лінії зіткнення, у буферній чи сірій зоні», – сказав на церемонії амбасадор номінації, письменник Сергій Жадан.

Лабораторно підтверджено 85 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 45, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 13, Марківка – два, Новоайдар – два, Станиця Луганська – 20.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 34 949 випадках.

Одужали – 28 555 (за останню добу – два), лікуються – 5 268 (593 – стаціонарно, 4 675 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 848 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 402.

Велике будівництво: на відновленій дорозі між Старобільськом і Новоайдаром нанесено розмітку, облаштовують тротуари та освітлення

Основні роботи на автодорозі Н-21 (Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк) від Старобільська до Новоайдара завершені. Протяжність цього маршруту складає 40 км.

Поточний середній ремонт автошляху проведено у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Роботи виконували два підрядники – ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь».

У 2020 році на об’єкті повністю забезпечили проїзд, у поточному – завершують всі роботи, пов’язані з організацією дорожнього руху.

Більш ніж 24 тисячам пенсіонерів Луганщини, яким виповнилося 75 років, із 1 жовтня перерахували пенсії

Пенсіонерам, які досягли 75-річного віку, з 1 жовтня 2021 року підвищено пенсії.

Органами Пенсійного фонду України в Луганській області автоматизованим способом проведено відповідний перерахунок 24,1 тис. пенсіонерів.

Тож, особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку з 1 жовтня встановлена компенсаційна виплата у розмірі до 400 гривень (у осіб, яким виповнилося 80 років, розмір такої доплати складає до 500 гривень).

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт траси Н-21 "Старобільськ - Луганськ - Донецьк" поблизу Шульгинки

Фотозвіт траси Н-21 "Старобільськ - Луганськ - Донецьк" поблизу Шульгинки

Із 1 жовтня кількість аптек з доступними інсулінами по країні зросла в чотири рази, на Луганщині – із 23 до 150

5300 аптек та аптечних пунктів по всій країні відпускатимуть інсулін за електронним рецептами безоплатно або з доплатою. Вартість інсулінів аптекам відтепер напряму відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України. 

Програма EGAP обрала п'ять громад Луганської області для впровадження цифрових технологій

Цього літа Програма EGAP оголосила конкурс для впровадження цифрових технологій у 5-ти цільових областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Луганській та Одеській. На Луганщині переможцями конкурсу стали 5 територіальних громад: Гірська, Кремінська, Рубіжанська, Сватівська та Шульгинська.

Раніше Програма EGAP вже надавала методичну та практичну допомогу у впровадженні цифрових інструментів Біловодській та Новопсковській громадам, з якими Програма співпрацює з 2020 року.

Співпраця з громадами-переможцями відбуватиметься за наступними напрямками: