Архів новин

05 октября 2021

У Золотому відкрито поліцейську станцію

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов узяв участь у відкритті поліцейської станції у місті Золоте Гірської громади.

«Відкриття поліцейської станції – це перший крок до зміни системи взаємовідносин між суспільством і поліцейськими, – зазначив у своєму виступі Олексій Смирнов. – По-перше, це зручність для жителів, які можуть звернутися до представника влади, по-друге, – для самого правоохоронця, який контролює правопорядок на території та має швидко реагувати на зміни в оперативній обстановці».

Унікальна зала спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» працює на повну. Будуються нова тренажерна зала та зала боротьби

У місті Кремінній очільник області Сергій Гайдай відвідав залу спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп». Там він поспілкувався з тренерським складом та спільно зі спортсменами окреслив дорожню карту роботи з поповнення закладу необхідними спортивними снарядами та устаткуванням.

Слід відзначити, що зала спортивної гімнастики дозволяє не тільки тренуватися, а й проводити змагання всеукраїнського та обласного рівнів.

Кошторисна вартість об’єкта становить 25,2 млн грн (ДФРР – майже 19,2 млн грн та місцеві бюджети – понад 6 млн грн).

Приклад ефективної синергії дій міжнародної організації, міської та обласної влади: Рубіжанську ДЮСШ №1 відремонтовано за кошти Європейського інвестиційного банку

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь у відкритті рубіжанської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 після капітального ремонту.  Відновлення відбувалось за кошти Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість робіт склала понад 9,8 млн грн.

Підбито підсумки моніторингу розвитку регіонів за січень-червень 2021 року

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 Міністерством розвитку громад та територій України проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів за січень-червень 2021 року.

В загальному рейтингу область залишилася на 24 місці. Але слід відмітити позитивні моменти за напрямами:

«Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» спостерігається покращення рейтингового місця на 14 позицій – з 22 на 8 місце –за рахунок зростання індексу капітальних інвестицій.

Осінній призов: на Луганщині на строкову службу відправлять понад 200 юнаків

Із них сьогодні на строкову військову службу до лав Збройних Сил України відправлено 80 юнаків.

Захід із цієї нагоди відбувся у Сєвєродонецькому міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Привітав із важливою подією та побажав вдалої служби майбутнім захисникам перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

У своєму виступі він зазначив, що це дуже відповідальна та почесна місія, яка передбачає виконання складних бойових завдань та щоденної напруженої служби.

Увага! В області працюють 6 центрів масової вакцинації від COVID-19

Вони розташовані за адресами:

- м. Сєвєродонецьк, Міський палац культури (пр. Хіміків, 28), із 10:00 до 13:00. Телефони: (095) 587-51-33, (095) 587-51-58, (095) 587-51-68;

- м. Старобільськ, ТОВ «Ринок міста Старобільськ» (пл. Базарна, 1), із 8:00 до 15:00. Телефон: (050) 010-76-03;

- смт Новоайдар, КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» (вул. Незалежності, 20-з), із 8:00 до 14:00. Телефони: (068) 811-60-82, (050) 217-75-02;

На Луганщині створені зони синхронізованого телевізійного цифрового мовлення

Про це зазначено під час зустрічі представників провідних мовників та провайдерів Луганщини та Донеччини із головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк у Краматорську.

Ними розглянуті питання захисту українського інформпростору в умовах російської окупації територій двох областей.

«На кожній зустрічі Глава держави наголошує на посиленні україномовного сигналу для наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території», – зауважила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Перелік актуальних пропозицій оренди об’єктів державної нерухомості в Луганській області на жовтень 2021 року

Інформбюлетень дає можливість отримати всі необхідні дані про актуальні пропозиції для оренди та ухвалити зважене рішення про участь в онлайн-аукціонах.

Детально з інформацією щодо аукціонів з оренди можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3F8FWEf

Лабораторно підтверджено 443 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще 10 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 70, Рубіжне – 21, Сєвєродонецьк – 81, Біловодськ – 18, Білокуракіне – 10, Кремінна – 17, Марківка – 15, Мілове – 17, Новоайдар – 18, Новопсков – 26, Попасна – 38, Сватове – 40, Станиця Луганська – 20, Старобільськ – 48, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 35 392 випадках.

Одужали – 28 657 (за останню добу – 102), лікуються – 5 599 (615 – стаціонарно, 4 984 – амбулаторно).

В рамках 1 фази Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на Луганщині завершено 16 проєктів, для участі у II фазі направлено 29 проєктів на 1,3 млрд гривень

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками Європейського інвестиційного банку, ПРООН в Україні, Міністерства розвитку громад та територій України з питань реалізації проєктів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ).

Піротехніками області вилучено 35 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,26 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 35 вибухонебезпечних предметів. А саме: 26 артилерійських снарядів, сім мінометних мін та дві гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з траси Р-66 "Демино-Олександрівка - Сватове - Лисичанськ - Луганськ" поблизу Гірського

Фотозвіт з траси Р-66 "Демино-Олександрівка - Сватове - Лисичанськ - Луганськ" поблизу Гірського

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт траси Н-21 "Старобільськ - Луганськ - Донецьк" поблизу Штормового

Фотозвіт траси Н-21 "Старобільськ - Луганськ - Донецьк" поблизу Штормового

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт відновленого приймального відділення Лисичанської багатопрофільної лікарні

Фотозвіт відновленого приймального відділення Лисичанської багатопрофільної лікарні

За декілька днів буде відомий переможець тендеру на розробку проєкту на будівництво обласної лікарні, – Сергій Гайдай

Одним зі стратегічних завдань одразу після призначення на посаду очільник Луганщини Сергій Гайдай визначив будівництво в області лікарні третього рівня.

Під час перебування разом із Президентом України Володимиром Зеленським у Відні у минулому році навіть було підписано відповідний меморандум із австрійцями.

Від виробників підакцизних товарів на Луганщині до бюджету надійшло майже 20 мільйонів гривень

За січень-вересень 2021 року від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво підакцизних товарів на території Луганської області, до державного бюджету надійшло акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів 19 млн 936,4 тис. гривень, у тому числі у вересні – 2 млн 818,7 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області