Архів новин

11 октября 2021

Вікіпедія оголосила конкурс статей про культурну спадщину й видатних постатей України

Із 5 жовтня до 5 листопада ГО «Вікімедіа Україна» та БФ «Бібліотечна країна» запрошують долучатися до конкурсу з наповнення україномовного розділу Вікіпедії статтями про об'єкти культурної спадщини та видатних людей України. Конкурс проводимо для бібліотекарів та бібліотекарок, однак долучитися можуть усі охочі.

Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек  часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу.

Твій гід з безбар’єрного спілкування: Як користуватися «Довідником безбар’єрності»

Безбар’єрність – це не тільки  доступ до фізичних об'єктів. Це значно ширше поняття, яке включає в себе не лише різні сфери діяльності, але і категорії мислення та взаємодії з іншими людьми, як рівними. «Довідник безбар’єрності», який у вересні презентувала перша леді Олена Зеленська, у доступній формі пояснює, чому не можна обмежуватися пандусами, якщо хочемо жити у безбар’єрному світі, а також, чому мова спілкування дуже важлива.

Структура Довідника включає в себе чотири розділи: «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник» та «Безбар’єрний календар».

Мешканці 120 населених пунктів поблизу лінії розмежування страждають від обстрілів та забруднення мінами, - звіт УВКБ ООН

Першому заступнику голови облдержадміністрації Олексію Смирнову, керівникам місцевих органів влади та структурних підрозділів облдержадміністрації УВКБ ООН презентувало результати Моніторингу у сфері захисту в громадах, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України.

Мобільний центр зайнятості продовжує свою роботу в старостатах

Днями спеціалісти Новопсковського РЦЗ провели інформаційну виїзну акцію у віддалених старостинських округах: у Булавинівському, Лисогорівському старостатах Новопсковської ОТГ та в Танюшівському старостинському окрузі Білолуцької ОТГ. Індивідуальні консультації отримали 34 жителя громад і 6 роботодавців.

«Велике будівництво»: відновлений стадіон у Новопскові приймає обласні змагання

Стадіон «Будівельник» Новопсковської дитячо-юнацької спортивної школи відремонтовано за програмою Президента України «Велике будівництво».

У 2020 році за кошти державного фонду регіонального розвитку (8192,821 тис. гривень) та обласного бюджету (2052,340 тис. гривень) в рамках програми Володимира Зеленського на території Новопсковської громади реалізовано цей масштабний проєкт капітального ремонту.

Вже цьогоріч для стадіону придбали необхідне знаряддя, зробили монтаж електронного табло, лав для запасних гравців, розмітку поля, закупили форму для спортсменів тощо.

Сергій Гайдай вручив ключі від десяти сучасних реанімобілів Луганському регіональному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у 2021 році було проведено закупівлю десяти спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги класу «В» підвищеної прохідності. Урочиста церемонія вручення ключів та сертифікатів відбулася сьогодні, 11 жовтня, у Сєвєродонецьку.

Перший військовий парад до Дня захисників і захисниць України та з нагоди 30-річчя Збройних Сил відбудеться 14 жовтня у Сєвєродонецьку

Урочистою ходою у супроводі воєнної техніки пройдуть бійці усіх військових частин, що боронять Луганщину.

Шановні жителі та гості Луганської області!

Чекаємо вас 14 жовтня о 10:00 на площі Перемоги у місті Сєвєродонецьк.

Біля Льодового палацу спорту з 9:00 до 19:00 відбудеться виставка сучасної військової техніки.

Привітаємо Героїв гідно!

МОЗ затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

Лабораторно підтверджено 218 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 100, Сєвєродонецьк – 19, Кремінна – вісім, Марківка – два, Новопсков – два, Попасна – 27, Сватове – 10, Станиця Луганська – 50.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 37 986 випадках.

Одужали – 29 438 (за останню добу – 92), лікуються – 7 350 (520 – стаціонарно, 6 830 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 2 122 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 504.

На відновленій дорозі між Сєвєродонецьком та Золотим влаштовано нову розмітку

Відбудова автошляху за маршрутом Сєвєродонецьк – Золоте відбувалася за програмою Президента України «Велике будівництво».

Цей маршрут складається з двох ділянок автомобільних доріг Р-66  та Т-13-16 загальною протяжністю 44 кілометри.

По завершенню ремонту, наприкінці вересня, там було нанесено горизонтальну розмітку та встановлено сигнальні стовпчики.

Розмітку нанесено методом холодного пластику, що забезпечує кращу видимість, підвищує безпеку руху, створює функціональне покриття.

Учитель року – 2022: реєстрація для участі відкрита з 11 до 31 жовтня

Для участі в конкурсі «Учитель року – 2022» з 11 до 31 жовтня відкрито реєстрацію педагогів: https://mon.gov.ua/ua/konkursi-dlya-pedagogiv/konkurs-uchitel-roku/uchit....

Цього року конкурс «Учитель року» було трансформовано для того, щоб ще більше підвищити престижність педагогічних професій. Переможцями і лауреатами цьогоріч стали 12 вчителів країни, яких особисто вітав Президент України Володимир Зеленський.