Архів новин

12 октября 2021

Ціна на газ на ринку дійсно недешева, але держава допоможе місцевому самоврядуванню уникнути кризи, зокрема, за допомогою спецціни, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини Сергій Гайдай закликав не піддаватись на маніпулятивні заяви деяких опозиційних політиків щодо тарифів на опалення.

«Штучне підвищення ціни на природний газ – це, у першу чергу, елемент тиску Кремля на Європу та спроба принудити наших партнерів відмовитись від санкцій, а також складова гібридної війни проти України. На жаль, певні політичні сили маніпулюють на цій ситуації. Зокрема, у ЗМІ розганяється паніка щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах. Але це цілковита маячня», - заявив він.

Повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту Регіонального плану заходів з реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, у Луганській області на період до 2030 року

З метою вивчення та врахування думки громадськості запрошуємо взяти участь у обговоренні проєкту Регіонального плану заходів з реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, у Луганській області на період до 2030 року на 2022-2023 роки (далі – План заходів).

Організатором громадського обговорення визначено Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації (далі – Управління). 

В облдержадміністрації схвалили проєкт Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря

Сьогодні, 12 жовтня, заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Наталія Романенко провела засідання Комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря.

Під час заходу розглянуто проєкт Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря зони «Луганська».

Її розроблено у співпраці з Луганським обласним центром з гідрометеорології та Луганським обласним центром контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Пенсіонери отримують щеплення від коронавірусу у відділеннях Укрпошти у Луганській області

7 жовтня у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України у відділеннях Укрпошти запрацювали перші тимчасові пункти вакцинації.

Вакцинуватися в них можуть всі охочі – для цього потрібно просто зайти у відділення Укрпошти, де проводить щеплення мобільна бригада, і без попереднього запису чи реєстрації отримати щеплення. Із собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код.

До Дня захисників та захисниць України відбувся турнір з мініфутболу ОТУ «Північ»

Напередодні до Дня захисників та захисниць України в Льодовому палаці спорту у Сєвєродонецьку відбувся турнір з мініфутболу на першість командування оперативно-тактичного угруповання «Північ».

На спортивний захід завітав перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Актуальний коментар: в області триває обов’язкова вакцинація працівників органів влади – в облдержадміністрації щеплено 76%

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв нагадав, що наказом Міністерства охорони здоров'я України від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затверджено перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Сергій Гайдай вручив Почесні відзнаки «За розвиток регіону» та грошову винагороду срібній призерці Паралімпіади-2020 Наталії Олійник та її тренеру Андрію Івженку

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрівся зі срібною призеркою ХVІ  літніх Паралімпійських ігор, вихованкою відділення піуерліфтінгу КЗ «Луганська обласна ДЮСШ для інвалідів» Наталією Олійник та її тренером-викладачем з пауерліфтінгу  Андрієм Івженком.

Очільник області привітав їх зі здобутою медаллю та вручив Почесні відзнаки «За розвиток регіону».

Істотні зміни у роботі мережі аптек «Фармація Північ» будуть після завершення аудиту та зміни її керівництва

Про це наголосив голова облдержадміністрації під час виїзного прийому громадян для жителів району. Зокрема, жителів хвилює робота аптек, опорних шкіл, будівництва доріг тощо.

Сергій Гайдай представив громаді Сватівщини нового очільника району

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Сватівський район.

Там він представив громадськості новопризначеного голову райдержадміністрації Олега Сліпця, а також провів виїзний особистий прийом для жителів району.

Україна та ЄС єдині в тому, що відповідальність за відсутність прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі повністю лежить на Росії – Володимир Зеленський

Безпека Європи безпосередньо пов’язана з безпековою ситуацією в Україні, тому Українська держава готова долучитися до співпраці в межах ініціативи Євросоюзу про визначення 2022 року роком європейської оборони. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками 23-го Саміту Україна – ЄС у Києві.

Середня вартість 1 га землі для продажу на Луганщині становить понад 27 тисяч гривень, – брифінг

Про підсумки перших 100 днів, що минули від відкриття ринку землі, йшлося на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 12 жовтня.

Так, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна зазначила, що із 1 липня Україна вийшла на новий рівень земельних відносин.

«Скасування мораторію є перевагою не тільки для землевласників, а й для кожного українця. Бо мова йде про зростання економіки держави», – наголосила вона.

Луганщина технічно на 100% готова до опалювального сезону

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова у режимі відеоконференцзв’язку відбулося засідання обласного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час заходу представники органів місцевої влади доповіли про стан готовності до опалювального сезону. Згідно їх інформації, загальна технічна готовність області до зимового періоду складає 100%.

Лабораторно підтверджено 548 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 18 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 81, Рубіжне – 49, Сєвєродонецьк – 126, Біловодськ – 12, Білокуракине – 12, Кремінна – 28, Марківка – 30, Новоайдар – дев’ять, Новопсков – 40, Попасна – 49, Сватове – 33, Станиця Луганська – 12, Старобільськ – 55, Троїцьк – 12.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 38 534 випадках.

Одужали – 29 563 (за останню добу – 125), лікуються – 7 755 (544 – стаціонарно, 7 211 – амбулаторно).

Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 114 млн гривень податкового боргу

Протягом січня-вересня 2021 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 114,6 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 50,9 млн гривень, ще 63,7 млн грн спрямовано до місцевих бюджетів.

Піротехніками області вилучено 38 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 11 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,63 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено і вилучено 60 вибухонебезпечних предметів. А саме: 38 артилерійських снарядів, шість мінометних мін, 12 гранат та чотири підривники.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Уряд затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня внесли зміни до постанови № 1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.

В Україні 12 жовтня відбудеться онлайн-урок профорієнтації для школярів

У вівторок, 12 жовтня, відбудеться всеукраїнський онлайн-урок профорієнтації для учнів 7-11-х класів, який має на меті допомогти молодому поколінню визначитися з професією своєї мрії, мотивувати учнів на побудову успішної кар’єри та реалізацію себе в нашій країні.

Організаторами уроку виступили Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти й компанія HR YOU, за сприяння радниці – уповноваженої Офісу Президента України з питань прав дитини та дитячої реабілітації Дар'ї Герасимчук.