Архів новин

13 октября 2021

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня захисників і захисниць України

Шановні земляки!

Ми, українці, завжди шанували тих, хто мужньо і героїчно боронив рідну землю: і за козацьку добу, й під час фашистської навали. Але особливо гостро ми відчуваємо гордість за наших воїнів зараз – під час російської агресії!

Сім років війни змінили нас назавжди: майже дев’ять тисяч наших земляків пройшли через її полум’я.

188 луганських родин вже ніколи не дочекаються своїх синів, батьків, братів та сестер. Їх подвиг – приклад для майбутніх поколінь.

У Києві відкрито виставку підприємств «Схід-Експо 2021»

Сьогодні відбулося офіційне відкриття щорічної виставки «Схід-Експо 2021» для мікро-, малих та середніх підприємств Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Бізнес-захід реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства США в Україні і триватиме два дні в центрі міста Києва – у приміщенні Торгово-промислової палати України.

Сергій Гайдай привітав працівників харчової промисловості з професійним святом

Сьогодні, 13 жовтня, в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня працівників харчової промисловості. Слова вдячності та щирі вітання робітникам Луганщини висловив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Учні з тимчасово окупованих територій можуть бути зараховані на екстернатне навчання впродовж календарного року

Про організацію дистанційного та екстернатного навчання учнів з тимчасово окупованих територій журналістам Луганщини розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Школи для організації відповідної форми навчання визначені органами управління освітою місцевого самоврядування.

До 54 шкіл Луганщини на екстернат прийнято 313 осіб, в тому числі у четверті класи – вісім, дев’яті класи – 83, одинадцяті класи – 112, інші (невипускні) класи – 110 дітей.

Обласні відзнаки отримали військові, що боронять наші кордони на Луганщині

Бійці 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха військової частини А0536, яка базується неподалік Сєвєродонецька, напередодні Дня захисників та захисниць України отримали привітання від обласної влади.

У військовому містечку перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов вручив військовим обласні відзнаки та передав святкові побажання від очільника Луганщини Сергія Гайдая.

Лабораторно підтверджено 729 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень помер ще 31 хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 103, Рубіжне – 48, Сєвєродонецьк – 164, Біловодськ – 16, Білокуракіне – вісім, Кремінна – 35, Марківка – 15, Мілове – 38, Новоайдар – 40, Новопсков – 34, Попасна – 53, Сватове – 65, Станиця Луганська – 39, Старобільськ – 61, Троїцьк – 10.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 39 263 випадках.

Одужали – 29 937 (за останню добу – 374), лікуються – 8 079 (558 – стаціонарно, 7 521 – амбулаторно).

Які документи необхідні для поїздок між регіонами з 21 жовтня

Якщо ви пересуваєтеся в межах регіонів з жовтим рівнем епіднебезпеки вам необхідний один із таких документів:

- Документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19

- Негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, який чинний 72 години.

Якщо ви виїжджаєте або прямуєте в регіон з червоним рівнем епіднебезпеки вам буде необхідний один із таких документів:

- Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації

- Негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, який чинний 72 години.

Кирило Тимошенко прокоментував ситуацію навколо газу та тарифів на опалення

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко зазначив, що сьогодні лунає багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення.

«Також деякі «експерти» та ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах», – наголосив він.

Кирило Тимошенко зауважив, що комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.