Архів новин

14 октября 2021

Святковий автопробіг ветеранів об’єднав Луганщину

Автопробіг добровольців та ветеранів об’єднав колишніх учасників АТО/ООС Луганщини. Участь у патріотичному автопробігу Лисичанськ- Рубіжне-Новоайдар -Старобільськ -Марківка взяли понад 40 автомобілів та 150 людей. У Старобільську ветерани покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих побратимів та невідомих героїв російсько-української війни. Зі Старобільська колона рушила через Новопсков, де до неї також приєднались колишні вояки, до Марківки. Завершився захід урочистою ходою по селищу Марківка, на чолі із колишнім добровольцем, ветераном ЗСУ Андрієм Васильченком.

Глава держави – військовим ліцеїстам: Сьогодні на Хортиці народжуються майбутні захисники України

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня захисників і захисниць України та церемонії складання урочистої клятви військового ліцеїста, які відбулися на острові Хортиця.

Захисники та захисниці, які звільнювали та боронять Луганщину, взяли участь у першому військовому параді в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 14 жовтня, на площі Перемоги у Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва. Привітав присутніх зі святом голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Лабораторно підтверджено 709 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 29 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 96, Рубіжне – 77, Сєвєродонецьк – 127, Біловодськ – 15, Білокуракине – сім, Кремінна – 57, Марківка – 10, Мілове – 14, Новоайдар – 25, Новопсков – 30, Попасна – 123, Сватове – 50, Станиця Луганська – вісім, Старобільськ – 63, Троїцьк – шість, а також один житель тимчасово непідконтрольного українській владі міста Алчевськ.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 39 972 випадках.

Одужали – 30019 (за останню добу – 82), лікуються – 8677 (605 – стаціонарно, 8072 – амбулаторно).

Пишаюся кожним, хто щодня робить все можливе для нашої перемоги, – Сергій Гайдай

Покладанням квітів до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії Олександру Радієвському в Сєвєродонецьку розпочалися обласні заходи до Дня захисників і захисниць України.