Архів новин

19 октября 2021

Актуальний коментар: Юрій Стогнієв закликав жителів вакцинуватися від COVID-19

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв розповів журналістам про перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

«На початку жовтня МОЗ видало наказ, затверджений в юстиції, в якому зазначений перелік обов’язкових професій та посад для проведення вакцинації, це: працівники органів центральної виконавчої влади, облдержадміністрацій, місцевих адміністрацій та їх структурних підрозділів, а також закладів освіти незалежно від типу та форми власності. Наказ вступає в силу 5 листопада», – сказав він.

Цьогоріч на відновлених за програмою «Велике будівництво» дорогах державного значення Луганщини встановлять чотири метеорологічних станції

Капітальні та поточні середні ремонти автошляхів області, завершення яких було заплановано у 2021 році, вже виконані на 99 відсотків.

Так, роботи закінчені на ділянках доріг: Н-21 від Старобільська до Новоайдара, Н-26 від Старобільська до Мілового, Т-13-16 та Р-66 від Сєвєродонецька до КПВВ «Золоте», Т-13-02 від Лисичанська до межі із Донеччиною, Н-26 між Сватовим та Старобільськом, Р-22 від КПП «Красна Талівка» до перехрестя з дорогою Т-13-14.

Туристичний потенціал Луганщини представлений на 21 міжнародній виставці Lviv TourExpo 2021

У рамках міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності сьогодні у Львові стартувала 21 міжнародна виставка Lviv TourExpo 2021 (ТурЕКСПО 2021).

Загалом у форумі та виставці TourExpo щорічно приймає участь понад 150 підприємств, фірм та організацій з України, Польщі, Словаччини, Ізраїлю, Туреччини, Грузії та інших країн.

До кінця 2022 року в області за програмою «Велике будівництво» відновлять більше половини доріг державного значення, – брифінг

Про це на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 19 жовтня, повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов.

Всього за програмою Президента України «Велике будівництво» упродовж 2020, 2021 та 2022 років капітальний та поточний ремонт буде завершено на 650 кілометрах доріг.

Це більш ніж половина автошляхів державного значення Луганщини.

Спікер нагадав, що за 2014-2016 роки в області не відремонтували жодної дороги державного значення. У 2017-2019 роках – 44 км.

Лабораторно підтверджено 611 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 34 хворих. В Україні – 538

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ –  76, Рубіжне – 34, Сєвєродонецьк – 109, Біловодськ – 28, Білокуракне – 17, Кремінна – 32, Марківка – 26, Мілове – 21, Новоайдар – 29, Новопсков – 43, Попасна – 64, Сватове – 39, Станиця Луганська – 18, Старобільськ – 53, Троїцьк – 22.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 41 879 випадках.

Одужали – 30 779 (за останню добу – 287), лікуються – 9 758 (1 417 – стаціонарно, 8 341 – амбулаторно).

Увага! Центри масової вакцинації від COVID-19 в Луганській області працюватимуть до 18:00

Наразі спостерігається збільшення випадків захворювання на коронавірус. Запобігти тяжкому перебігу хвороби й врятувати життя можна, зробивши щеплення. Запрошуємо всіх охочих безкоштовно вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Також наголошуємо: у зв'язку зі збільшенням бажаючих отримати щеплення, центри масової вакцинації відсьогодні працюватимуть щоденно до 18:00.

На Луганщині працюють сім центрів, вони розташовані за адресами:

Всі центри первинної медико-санітарної допомоги Луганщини отримають додаткові кисневі концентратори

За рахунок субвенції у розмірі 16,7 мільйонів гривень закуплено 397 кисневих концентраторів, які розподілено між усіма центрами первинної медико-санітарної допомоги області. Тож кожна громада Луганщини отримає це обладнання.

«Сподіваюсь, що вони рятуватимуть життя і здоров’я жителів Луганської області», – прокоментував подію голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Піротехніками області вилучено 28 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 18 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,1 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено і вилучено 31 вибухонебезпечний предмет. А саме 28 артилерійських снарядів, одну мінометну міну та дві гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

19 жовтня Україна вперше на державному рівні відзначає День відповідальності людини

Свого часу відомий українець та філантроп Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що передумовою виконання Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства індивідуальної відповідальності на всіх рівнях.

У 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності, які можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з точки зору гуманістичних цінностей.

Від платників Луганщини до бюджету надійшло 208,5 млн гривень військового збору

За січень-вересень 2021 року надходження військового збору на Луганщині склали 208,5 млн гривень.

Це на 31,5 млн гривень більше надходжень січня-вересня минулого року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.