Архів новин

20 октября 2021

Сергій Гайдай доручив допомогти учаснику АТО в питанні отримання житла

На сьогоднішній особистий прийом громадян до очільника Луганщини звернулися четверо громадян.

Їх питання стосувалися отримання додаткових пільг, земельних спорів, включення до обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, вирішення деяких соціально-побутових потреб.

Останні два турбували жителів Сєвєродонецької громади. Їх розв’язання Сергій Гайдай доручив керівнику міської військово-цивільної адміністрації Олександру Стрюку.

І вже завтра той прийме чоловіка, учасника АТО, аби допомогти стати в чергу на отримання житла.

На Луганщині розробляють план щодо попередження пожеж у природних екосистемах на 2022 рік

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова відбулося засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року.

На порядку денному розглянули виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року, затвердженого рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, а також проблемні питання, що виникали протягом цього часу.

Під час пандемії коронавірусу кожний медичний працівник – на вагу золота – Сергій Гайдай привітав з ювілеєм колектив Лисичанського медичного фахового коледжу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому заході з нагоди 90-ї річниці з дня заснування Лисичанського медичного фахового коледжу.

Актуальний коментар: регіональна стратегія зі створення безбар’єрного простору розробляється з урахуванням всіх потреб громадськості

Днями відбудеться громадське обговорення проєкту Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Луганській області на 2021-2022 роки.

Лабораторно підтверджено 742 нових випадки COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 27 хворих, у Сєвєродонецьку – 11

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ –  121, Рубіжне – 21, Сєвєродонецьк – 137, Біловодськ – 21, Білокуракне – 12, Кремінна – 45, Марківка – 27, Мілове – 43, Новоайдар – 38, Новопсков – 38, Попасна – 84, Сватове – 60, Станиця Луганська – 28, Старобільськ – 57, Троїцьк – 10.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 42 621 випадку.

Одужали – 31 225 (за останню добу – 446), лікуються – 10 027 (602 – стаціонарно, 9 425 – амбулаторно).

Нові правила подорожей залізницею, які почнуть діяти з 21 жовтня 2021

11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

Згідно з оновленими КМУ правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності у них:

- квитка на проїзд;

- документа, що посвідчує особу (перелік таких документів затверджено наказом Міністерства транспорту та зв'язку);

Місцеві громади Луганщини отримали 316,3 млн гривень єдиного податку

Протягом січня-вересня поточного року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 316,3 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 193,8 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи спрямували в місцеву скарбницю 25 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 97,5 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-вересня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 33,6 млн гривень.

Субсидія – це допомога від держави, тим, хто цього потребує

Субсидія – це допомога від держави, тим, хто цього потребує. Гроші платників податків мають витрачатись відповідально, тому передбачена перевірка наявності боргів у людини, що звернулась за субсидією.

Які саме борги можуть завадити оформити субсидію?

Таких випадків два.

Перший, якщо у людини є заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці. Також перешкодою для оформлення субсидії є така заборгованість у вашого члена сім’ї.