Архів новин

21 октября 2021

СБУ затримала на Луганщині колишнього бойовика «ЛНР»: втікав від ватажків за українською пенсією

Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення пенсії.

Встановлено, що затриманий брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

За інформацією СБУ, до лав бойовиків він приєднався у березні 2015 року. Там його призначили до так званої «4 окремої мотострілецької бригади ЛНР», де він займався обслуговуванням ворожої військової техніки.

«Велике будівництво»: на Луганщині вже розпочато ремонт автошляхів, основні роботи на яких заплановано на 2022 рік

Це, зокрема, автомобільна дорога державного значення Т-13-07, яка пролягає територією Сватівського та Старобільського районів.

Вона з’єднує населені пункти Сватове, Дем’янівка, Білокуракине, Осинове, Новопсков, Лісна Поляна, Марківка, Морозівка, Мілове. 

Поточний середній ремонт на ділянці км 83+100 – км 120+052 протяжністю 36,9 км виконує ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ».

Наразі там триває фрезерування – зроблено 27 із 36,9 км. Укладено 23 км органо-мінеральної суміші та 21 км нижнього шару.

Нагадаємо: у зв'язку зі збільшенням бажаючих отримати щеплення, центри масової вакцинації на Луганщині працюють до 18 години

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відеоселекторній нараді з питань проведення вакцинації від COVID-19 в Україні під головуванням заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марії Карчевич.

Лабораторно підтверджено 819 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу, у Сєвєродонецьку – 178

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 128, Рубіжне – 50, Сєвєродонецьк – 178, Біловодськ – 21, Білокуракине – три, Кремінна – 48, Марківка – 24, Мілове – 21, Новоайдар – 34, Новопсков – 36, Попасна – 116, Сватове – 31, Станиця Луганська – 40, Старобільськ – 71, Троїцьке – 18.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 43 440 випадках.

Одужали – 31 570 (за останню добу – 345), лікуються – 10 481 (1632 – стаціонарно, 8 849 – амбулаторно).

Піротехніки Луганщини виявили 43 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 20 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,32 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено і вилучено 43 вибухонебезпечні предмети. А саме 38 артилерійських снарядів та п’ять гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

У Станиці Луганській оновили сервісний центр пенсійного фонду

У смт Станиця Луганська відкрито відремонтоване приміщення відділу обслуговування громадян № 11 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Проведення капітального ремонту стало можливим завдяки реалізації проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Для зручності відвідувачів і фахівців Фонду там значно розширили зону очікування, відремонтували кабінет для проведення ретроконверсії, кімнату для персоналу, санвузол, облаштований для людей з інвалідністю.

Жителі області отримали 335 тисяч адмінпослуг в ЦНАПах упродовж цього року

На Луганщині діє 21 центр надання адміністративних послуг.

Із них сім ЦНАПів військово-цивільних адміністрацій міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Гірське, Попасна, Щастя, смт Станиця Луганська та села Нижньотепле; чотири ЦНАПи міських рад (Рубіжанської, Кремінської, Сватівської, Старобільської); дев’ять ЦНАПів селищних рад (Біловодської, Білокуракинської, Білолуцької, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької) та ЦНАП Чмирівської сільської ради.

Увага! Відсьогодні діють нові правила пасажирських перевезень

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

Ефективність та ризики вакцин проти коронавірусу

Із зростанням захворюваності на COVID-19 восени, суттєво збільшилось навантаження на лікарні та реанімаційні відділення. Проте переважна більшість людей з ускладненнями – невакциновані. Наприклад, 94,2 % пацієнтів, яких було госпіталізовано з коронавірусною хворобою в Україні з 11 по 17 жовтня 2021 року, не отримали жодної дози антиковідної вакцини, а більш ніж 99 % померлих від коронавірусу в Україні за останні 3 місяці були нещеплені.

На Луганщині реалізовуються проєкти за участю інклюзивних громадських радників

Радник голови Луганської облдержадміністрації, голова Громадської Спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» Микола Надулічний зазначив, що інклюзивні громадські радники – це  представники громадських організацій, які отримали специфічні знання та навички в новій апробованій в 2021 році Школі «IncSchool» (Школі інклюзивного громадського радника), це активні громадяни, не байдужі до питань інклюзії в цілому.