Архів новин

23 октября 2021

Жителям Луганщини, які самостійно змінили постачальника природного газу, а не залишились споживачем ТОВ «Луганськгаз Збут», потрібно обрати ринкового постачальника газу й укласти з ним договір

З 20 жовтня одна з місцевих газопостачальних компаній припинила постачати газ своїм клієнтам у Луганській області. Відтепер 18 тисяч клієнтів у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, а також у Сватівському, Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах отримують газ коштом тимчасового механізму страхування споживачів і мають подати заявку на підключення до нового постачальника.

Військову присягу, а не урочисту клятву ліцеїста, відтепер складають першокурсники Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

Сьогодні, 23 жовтня, першокурсники Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», що базується в Кремінній, урочисто склали присягу.

Як наголосив, начальник закладу бригадний генерал Валерій Ємбаков, ці 112 хлопців – перші, хто складає присягу в кадетському корпусі, бо в минулих роках існувала урочиста клятва.

Однак Урядом нещодавно затверджено, що першокурсники військових ліцеїв, як і бійці ЗСУ, мають складати саме присягу.

Лабораторно підтверджено 652 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще 16 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 83, Рубіжне – 60, Сєвєродонецьк – 132, Біловодськ – 26, Білокуракине – дев’ять, Кремінна – 59, Марківка – 13, Мілове – 27, Новоайдар – 20, Новопсков – 27, Попасна – 63, Сватове – 26, Станиця Луганська – 40, Старобільськ – 54, Троїцьке – 13.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 44 695 випадків.

Одужали – 32 324 (за останню добу – 235), лікуються – 10 952 (850 – стаціонарно, 10 102 – амбулаторно).

В рамках програми Президента України «Зелена країна» та акції «Створюємо ліси разом» у Біловодській громаді триває осіння висадка саджанців

Заходи з відновлення та створення лісу вже проведено на території загальною площею у 2 га.

Загалом на Біловодщині працівниками селищної ради, старостинських округів громади та лісництва висаджено 7300 саджанців дуба червоного.

Захистить себе та своїх близьких від COVID-19

Пам’ятайте, що люди старшого віку, люди із супутніми захворюваннями й ті, хто часто контактують із людьми мають найвищий ризик захворіти, потрапити в лікарню чи померти від COVID-19

Не зволікайте! Щеплення безоплатні та доступні поблизу вас.

Нагадайте своїм близьким про важливість щеплення від COVID-19. Контакти найближчого пункту/центру щеплення шукайте на https://vaccination.covid19.gov.ua/vaccination-points

Запрошуємо взяти участь у національному конкурсі «Молодіжна столиця України»

З 25 вересня 2021 року в Україні стартував національний конкурс «Молодіжна столиця України», ініціаторами якого є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України.

Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Заявки від міст приймаються до 25 листопада 2021 року:

у друкованому вигляді на адресу: Міністерство молоді та спорту України, м. Київ, вул. Еспланадна, 42);

В області продовжується протидія незаконному обігу пального

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

Право громадян на своєчасність призначення та виплату державних соціальних допомог в умовах реформи системи соціального захисту населення

З метою підвищення правової поінформованості громадян щодо нового механізму реалізації їхнього права на отримання відповідних видів державної соціальної підтримки Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розроблено інформаційні матеріали на тему «Право громадян на своєчасність та виплату державних соціальних допомог в умовах реформи системи соціального захисту населення».

 Ознайомитися з зазначеними матеріалами можна за посиланням.

Понад 263 млн гривень надійшло від платників Луганщини за користування надрами

У січні-вересні 2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 263,4 млн гривень рентної плати за користування надрами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 149 млн гривень або більш ніж в 2 рази.

Також за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 21,8 млн грн;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 4,8 млн грн;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 238,1 тис гривень.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 34 від 21.10.2021) опубліковано текст розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 16.09.2021 № 606 "Про затвердження Порядку складення та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Луганська обласна державна адміністрація, та форми для подання таких запитів". 

Із додатками до розпорядження можна ознайомитися за посиланнями: