Архів новин

26 октября 2021

В облдержадміністрації представили нового очільника регіонального осередку Міжнародного Комітету Червоного Хреста

У облдержадміністрації представили нового очільника регіонального осередку Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Хосні Джарраром.

«Дуже вдячний за вашу роботу, особливо на КПВВ «Станиця Луганська», особливо в умовах пандемії COVID-19. Доцільність роботи місії Червоного Хреста також зумовлена недостатньою кількістю медичних працівників», – сказав Сергій Гайдай.

До 30 листопада жителі області, яких було переведено до постачальника останньої надії, матимуть тариф 7,96 грн за куб. м газу, а не 16,56

Але до 30 листопада їм необхідно обрати нового постачальника газу.

Відповідне рішення затверджено постановою Уряду від 25 жовтня.

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив, що багато побутових споживачів у 2020 році змінили постачальника газу – кожен міг заощадити кошти завдяки більш вигідному тарифу.

Для всіх постачальників визначено, що згідно з річним тарифом, вони повинні продавати газ по одній ціні протягом року.

Запрошуємо стати учасником Тижня української мови у Вікіпедії

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з ГО «Вікімедіа Україна» оголосили Тиждень української мови у Вікіпедії.

Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, триває з 11 жовтня по 1 листопада 2021 року. Він має на меті поліпшити чи створити наново понад 200 тематичних статей у Вікіпедії про історію, сучасність, фонетику, морфологію, діалекти української мови, видатних учених-мовознавців тощо.

Стати учасником Тижня української мови зможе кожен, хто зареєструється у Вікіпедії. Для найактивніших авторів організатори підготували подарунки.

Сергій Гайдай зустрівся з парламентською делегацією Литовської Республіки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією депутатів групи міжпарламентських зв’язків Сеймаса Литовської Республіки з Україною на чолі з очільником групи Лаурінасом Касчюнасом.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 33 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 25 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,96 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 22 артилерійських снаряди, 10 мінометних мін й одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Тарифи на теплопостачання для населення залишаються на рівні минулого опалювального періоду, – брифінг

Про підготовку житлово-комунального господарства області, об’єктів соціальної сфери до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років під час пресбрифінгу розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив, що ще на 1 жовтня усі об’єкти Луганщини технічно були підготовлені до початку опалювального сезону. 7 жовтня підписане відповідне розпорядження голови обласної державної адміністрації.

Лабораторно підтверджено 550 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померли ще 30 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 61, Рубіжне – 32, Сєвєродонецьк – 86, Біловодщина – 14, Білокуракінщина – 12, Кремінщина – 42, Марківщина – 19, Міловщина – 23, Новоайдарщина – 30, Новопсковщина – 35, Попаснянщина – 57, Сватівщина – 27, Станиця Луганська – 33, Старобільщина – 60, Троїцьк – 19.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 45 704 випадках.

Одужали – 32 804 (за останню добу – 336), лікуються – 11 447 (693 – стаціонарно, 10 754 – амбулаторно).

Спростування найпоширеніших міфів про вакцинацію проти COVID-19

Міф: Масова вакцинація призведе до мутації коронавірусу

Правда: Масова вакцинація не тільки не призведе до мутації коронавірусу SARS-CoV-2, а й навпаки допоможе запобігти цьому через колективний імунітет. Якщо щепити значну частину населення, то вірусу не буде, де мутувати, і його нові штами з'являтимуться  з меншою ймовірністю.

Міф:  Нобелівський лауреат Люк Монтаньє заявив, що всі вакциновані від COVID-19 помруть протягом двох років через антитілозалежне посилення інфекції

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 300 млн гривень

Юридичні та фізичні особи сплатили у січні-вересні 2021 року 323,2 млн гривень плати за землю. Це на 62 млн гривень або на 23,8 % більше надходжень аналогічного періоду минулого року. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.