Архів новин

27 октября 2021

Обласною владою разом із військовими проаналізовано законопроєкт щодо відшкодування збитків за використання сільгоспділянок в особливий період

Сьогодні відбулася робоча нарада щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з використанням в особливий період земель сільськогосподарського призначення.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Наталією Романенко.

Актуальний коментар: Юрій Стогнієв про перехід Луганщини в «червону» зону

Сьогодні, 27 жовтня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення про перехід з 00:00 годин 30 жовтня Луганської області у «червону» зону епідемічної небезпеки. Про це журналістам розповів Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

СБУ виявила схрони бойовиків поблизу лінії розмежування: вилучено снарядів на понад 300 кг тротилу

СБУ продовжує вживати комплексні заходи з виявлення бойових схронів учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР», у тому числі їх диверсійних груп. У Луганській області встановлено місцезнаходження ще двох ворожих тайників зі зброєю та боєприпасами.

Зі схованки, облаштованої у лісосмузі поблизу лінії розмежування, вилучено 19 снарядів для великокаліберних гармат, загальною вагою понад 300 кг тротилу.

Інший схрон був обладнаний у покинутій будівлі на території Станично-Луганського району. Під час його огляду, правоохоронці виявили:

Патрульні Луганщини продовжують контролювати дотримання карантинних вимог

У зв’язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19, патрульні поліцейські контролюють дотримання карантинних вимог перевізниками.

Інспектори перевіряють наявність у водія та пасажирів засобів індивідуального захисту та кількість пасажирів в салоні транспортного засобу, повідомляє Патрульна поліція Луганської області.

Також інспектори здійснюють перевірку документів у пасажирів транспорту міжобласного сполучення.

 

Наше завдання – мінімізувати ризики для області, – Наталія Романенко на засіданні протиепізоотичної комісії

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації.

Увага! З 30 жовтня червоний рівень епіднебезпеки діятиме в Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях

На територіях Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей з 00 год. 00 хв. 30 жовтня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня.

Від ускладнень померли 24-річний чоловік зі Старобільщині та 32-річний чоловік зі Сватівщини

За минулу добу в області лабораторно підтверджено 674 нових випадки COVID-19.

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 127, Рубіжне – 53, Сєвєродонецьк – 147, Біловодщина – дев’ять, Білокуракінщина – чотири, Кремінщина – 54, Марківщина – 14, Міловщина – чотири, Новоайдарщина – 27, Новопсковщина – 39, Попаснянщина – 56, Сватівщина – 44, Станиця Луганська – 23, Старобільщина – 62, Троїцьк – 11.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 46 378 випадках.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,5 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 29 артилерійських снарядів, одну протипіхотну міну, п’ять мінометних мін й одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Увага! Важливе оголошення

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» (в редакції розпорядження КМУ від 18.08.2021 № 969-р), Луганська обласна державна адміністрація інформує про початок надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин через Центр надання адміністративних послуг у м. Сєвєродонецьк (Адреса: 93404, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32-а).