Архів новин

29 октября 2021

Глава держави в Одесі на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад: Треба вакцинуватися – на сьогодні це єдине рішення

У межах робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави, на якому було детально розглянуто питання протидії поширенню коронавірусної хвороби.

«Ми з вами сьогодні свідки чергової потужної хвилі коронавірусу, хвилі «Дельта» й появи нових штамів. Щодня – антирекорди в усьому світі, і ми не виняток. Щодня в Україні антирекорди й захворілих, і, на жаль, померлих», – зазначив Президент.

Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати

Сьогодні, 29 жовтня, в. о. голови Луганської обласної державної Олексій Смирнов провів засідання Обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

До порядку денного були включені питання щодо стану заборгованості із виплати заробітної плати та погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску та страхових внесків.

Луганщина приєднується до ініціативи Президента «Зелена країна»

Завтра, 30 жовтня, жителі Луганської області можуть приєднатися до загальноукраїнської акції «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента України «Зелена країна».

За ініціативи Глави держави за три роки буде висаджено один мільярд дерев. За 10 років буде збільшено площу лісів на один мільйон гектарів.

Наймасштабніша висадка дерев буде проведено одночасно по всій Україні: 30 жовтня (субота) об 11:00.

До загальнонаціональної толоки, присвяченої масштабній висадці дерев в Україні, може приєднатися кожен бажаючий. 

Сергій Гайдай бере участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України

Очільник Луганщини Сергій Гайдай бере участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який наразі проходить у Одесі.

Цього разу обговорюють два основних питання: протидія пандемії COVID-19 та проходження опалювального сезону, зокрема, тарифи на газопостачання.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, відкриваючи захід, на жаль, Україна б’є антирекорди захворюваності на коронавірус: «За часів Другої Світової війни ми втрачали півтори тисячі людей щодня, а сьогодні від ковіду – 700. Вихід один – вакцинація».

Служба безпеки України кваліфікувала ворожий обстріл Трьохізбенки як терористичний акт

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за статтею «терористичний акт» за фактом чергового обстрілу цивільних об’єктів прифронтового села Трьохзбенка на Луганщині, вчиненого напередодні російськими окупаційними військами.

Встановлено, що увечері 27 жовтня ворог обстріляв населений пункт із забороненої Мінським домовленостями великокаліберних гармат.

За минулу добу лабораторно підтверджено 522 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 16 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 94, Рубіжне – 44, Сєвєродонецьк – 150, Біловодщина – сім, Білокуракінщина – чотири, Кремінщина – 28, Марківщина – п’ять, Міловщина – 19, Новоайдарщина – 19, Новопсковщина – 23, Попаснянщина – 43, Сватівщина – 25, Станиця Луганська – 22, Старобільщина – 30, Троїцьк – дев’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 47 556 випадках.

Одужали – 33 970 (за останню добу – 452), лікуються – 12 062 (706 – стаціонарно, 11 356 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками області вилучено 37 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 28 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,4 га території в Сєвєродонецькому, Щастинському районах та Сватовому.

Загалом виявлено і вилучено 44 вибухонебезпечних предмети. А саме, 37 артилерійських снарядів, шість мінометних мін та одну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Перерахунок пенсій із 1 грудня здійснять автоматично, без звернення до Пенсійного фонду

Перерахунок відбудеться у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Мінімальний розмір пенсії становитиме 1 934 грн. Також зростають доплати за понаднормативний стаж, розміри надбавок, доплат, підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 3,1 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-вересня 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3 млрд 153,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 462,5 млн гривень більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 382,3 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-вересня 2020 року на 349,6 млн гривень.

До державного бюджету за дев’ять місяців поточного року мобілізовано 771,6 млн гривень ПДФО.

Цей показник збільшився на 112,9 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Трьохізбенка: електропостачання відновлене, надання необхідної допомоги триває

Про це повідомив в. о. голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, який учора відвідав Трьохізбенку.

«Після чисельних артилерійських обстрілів російсько-окупаційними збройними формуваннями постраждав і житловий сектор, і критична інфраструктура населеного пункту. Тому важливо було надати допомогу місцевим мешканцям, відновити електропостачання. А також оцінити збитки, що ми ще зранку разом із районною владою і організували», – наголосив Олексій Смирнов.

Нагадаємо, що цей населений пункт 27 жовтня ввечері був обстріляний російсько-окупаційними військами.