Архів новин

02 ноября 2021

Сергій Гайдай закликав духовних лідерів Луганщини забезпечити дотримання карантинних обмежень

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні Консультативно-координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій.

Цього разу до порядку денного зустрічі внесли питання щодо забезпечення дотримання всіма релігійними організаціями визначених законодавством  карантинних обмежень, пов’язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також стан вакцинації священнослужителів та віруючих релігійних організацій області.

Відбулось чергове засідання міжрегіональної робочої групи при Державній регуляторній службі

В Державній регуляторній службі України в режимі відеоконференцзв’язку відбулося   засідання членів міжрегіональної робочої групи при ДРС з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Захід відбувся під керівництвом Олексія Кучера, голови ДРС, який очолив робочу групу.

Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Термін попереднього відбору проєктів в рамках програми DanidaBusinessFinance в Україні подовжено до 12 листопада 2021 року

Відповідно до рішення комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій від 2 листопада 2021 року, попередній відбір вище зазначених проєктів в рамках програми DanidaBusinessFinance в Україні, оголошений 1 жовтня 2021 року (https://cutt.ly/vRGSISt) подовжено до 12 листопада 2021 року.

Місце, час і строк подання документів для участі у відборі:

Департамент житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації.

Відбулось засідання комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій

Під керівництвом Олексія Смирнова, першого заступника голови облдержадміністрації, голови комісії відбулось засідання комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій.

Нагадаємо, що документи для участі у відборі проектів подають суб’єкти господарювання державної або комунальної форми власності, що працюють у сферах відновлюваної енергетики, енергоефективності, районного теплопостачання, водопостачання та очищення води.

Патрульні контролюють дотримання карантинних вимог

На території Луганської області встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, у зв’язку з чим діють обмежувальні протиепідемічні заходи.

Патрульні поліцейські перевіряють дотримання карантинних вимог під час перевезення пасажирів. Водій та пасажири мають бути у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Дозволяється перевезення пасажирів за кількістю місць для сидіння.

Одноразове добровільне декларування триватиме до 1 вересня 2022 року

Також під час пресбрифінгу йшлося про одноразове декларування доходів фізичних осіб. Про це розповіла головний державний податковий інспектор Головного управління ДПС у Луганській області Валентина Мурзакова.

Захворюваність на коронавірус в області за останні два місяці зросла майже в 10 разів, – брифінг

Про це розповів в. о. генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Він зазначив, що протягом останніх тижнів ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію в області різко погіршилася.

Якщо у серпні та на початку вересня на Луганщині реєструвалося від 300 до 500 випадків за тиждень, то наразі цей показник дорівнює більше 3 500. В області домінує штам «Дельта».

Для пацієнтів з розладами психіки та поведінки доступні нові медичні послуги

У 2021 році доступ до ефективного лікування осіб з розладами психіки та поведінки суттєво поліпшено - пацієнти почали користуватись послугами мобільних психіатричних команд та отримувати необхідні ліки безоплатно або з доплатою у рамках програми реімбурсації «Доступні ліки». А це – 30 торговельних назв препаратів. З них 13 є повністю безоплатними.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 431 новий випадок COVID-19. Від ускладнень померло ще 28 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 53, Рубіжне – 16, Сєвєродонецьк – 54, Біловодщина – 25, Білокуракінщина – п’ять. Кремінщина – 16, Марківщина – 13, Міловщина – 17, Новоайдарщина – 12, Новопсковщина – 47, Попаснянщина – 48, Сватівщина – 34, Станиця Луганська – 36, Старобільщина – 39, Троїцьк – 16.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 48 893 випадках.

Одужали – 35 321 (за останню добу – 393), лікуються – 11 985 (678 – стаціонарно, 11 307 – амбулаторно).

На Луганщині понад 100 суб’єктів господарювання проводять процедуру оцінки впливу на довкілля

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду, на якій розглянуто питання щодо стану впровадження процедури оцінки впливу на довкілля у Луганській області.

Спікером виступив директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков.

У застосунку «Дія» розпочато бета-випробування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-аналізів

За посиланням можна зареєструватися для отримання сертифіката. Документ діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. 

Наразі такий сертифікат можна отримати після ПЛР-аналізів з лабораторій ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб.

Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я. Згодом вони відображатимуться в застосунку. Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування.

В Україні стартував благодійний онлайн-форум для управлінців середньої та вищої ланок підприємств та організацій

Національний Благодійний Всеукраїнський Інтелектуальний онлайн-форум «Intellectual Online Ironman» – «Управлінські рішення в сучасних умовах» – це глобальний благодійний проєкт покликаний на якісну взаємодію між підприємцями та слухачами форуму.

Українці, які були щеплені від COVID-19 за кордоном, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря

Що потрібно зробити для отримання такого документу?

[1️⃣] Зверніться до сімейного лікаря або в будь-який пункт щеплення.

[2️⃣] Пред’явіть лікарю офіційно завірену довідку, яка підтверджує факт отримання однієї чи двох доз вакцини, зроблених за межами України.

[3️⃣] На підставі цієї довідки лікар внесе медичний запис до електронної системи охорони здоров’я (з позначкою про дані, внесені на основі вторинного джерела).

[4️⃣] Лікар роздрукує паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (якщо було зроблено два щеплення).