Архів новин

04 ноября 2021

На Луганщині привітали працівників соціальної сфери

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах до Дня працівників соціальної сфери.

Складено п'ять адмінпротоколів за підсумками перевірок дотримання протиепідемічних заходів

Сьогодні співробітники Держпродспоживслужби спільно з представниками Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганський області, представниками відділу торгівлі та захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької ВЦА відбулись перевірки дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання. У ході проведення моніторингу перевірено два торговельних комплекси, три заклади непродовольчої торгівлі, два продовольчих магазина, два маршрути регіонального сполучення на автовокзалі м. Сєвєродонецька. В ході моніторингу на виявлені порушення було складено адмінпротоколи.

Сергій Гайдай: відновлена інфраструктура та безпечне середовище – пріоритет розвитку громад

Про це йшлося сьогодні під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпечна громада» у Києві.

Захід відкрив Президент Володимир Зеленський.

Він, зокрема, наголосив, що державна та місцева влада разом із небайдужою громадою мають створити безпечне середовище для життєдіяльності кожного її жителя.

До роботи безпекової панельної дискусії Форуму долучився очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він акцентував на важливості кожній громаді мати офіцера поліції, який особисто буде знайомий зі всіма місцевими жителями та знатиме їх проблеми.

В Україні рекомендували щепити від COVID-19 дітей 12+ за наявності усіх рутинних щеплень

В Україні рекомендували щепити проти COVID-19 дітей 12-17 років, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, але лише за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Відповідні рекомендації були ухвалені наказом Міністерства охорони здоров’я від 13.10.2021 № 2234.

Дітей віком від 12 років рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, – дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21-28 діб.

Президент: Безпека громади починається там, де вночі освітлена вулиця, де люди не бояться звернутися до поліцейського

Українська держава разом з місцевою владою та територіальними громадами мають створити безпечне середовище для кожного українця. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпечна громада» у Києві.

Глава держави зауважив, що питання забезпечення безпеки українців нині актуальне як ніколи, а сьогодні на форумі його буде вперше розглянуто в контексті ролі й місця територіальної громади в цьому процесі.

93 % госпіталізованих з COVID-19 в Україні 25-31 жовтня – невакциновані

Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2 %, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25-31 жовтня 2021 року.

Кабмін затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земель. Що це дасть громадян і територіальним громадам?

Уряд ухвалив постанову, яка регламентує нову уніфіковану методику затвердження нормативної грошової оцінки землі.

До цього діяли три різні методики та види НГО для різних категорій земель, затверджені ще в 1995, 2011 та 2016 роках. Показники оцінки мали значні диспропорції між собою у часі та в просторі. Громадяни, органи місцевого самоврядування були змушені формувати й погоджувати три різних види технічної документації, адже без НГО не можна ні сплатити земельний податок, ні продати земельну ділянку.

6-й ФОРУМ «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», 11-12 листопада 2021

Долучайтесь до головної платформи з обговорення децентралізації і реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади!
Коли:11 листопада(09.30 – 16.00) та 12 листопада ц. р. (09.00 – 13.00)
Як: онлайн, для участі заповніть анкету учасника/-ці за посиланням
Форум складається з 5 панельних дискусій та 1 бліц сесії, йтиметься про:
• Зміни до Конституції в частині децентралізації та реформування місцевих державних адміністрацій.

Шкільна їжа має бути безпечною: що потрібно знати про систему НАССР

В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). За складною назвою – прості й зрозумілі правила, дотримання яких є запорукою того, що діти споживатимуть безпечну їжу.

Уперше поняття «НАССР» з’явилося в Україні ще у 2012 році. Тоді був виданий наказ Мінагрополітики про затвердження цієї системи. А за два роки відповідні зміни внесли до законодавства щодо харчових продуктів.

В Старобільську перевірили дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання

Спеціалістами Старобільського управління Держпродспоживслужби сумісно з представниками районного управління поліції на виконання доручення Прем’єр-міністра України було здійснено моніторингові обходи суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування та в закладах торговельного і побутового обслуговування населення.

Під час обходів проведено роз’яснювальну роботу з питань дотримання протиепідемічних заходів в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки, які введені постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами).

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 759 нових випадків COVID-19. Від ускладнень померло ще 14 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 126, Рубіжне – 92, Сєвєродонецьк – 151, Біловодщина – 28, Білокуракінщина – 13, Кремінщина – 30, Марківщина – 19, Міловщина – 23, Новоайдарщина – 22, Новопсковщина – 29, Попаснянщина – 59, Сватівщина – 57, Станиця Луганська – 51, Старобільщина – 50, Троїцьк – дев’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 50 221 випадку.

Одужали – 36 356 (за останню добу – 409), лікуються – 12 228 (618 – стаціонарно, 11 610 – амбулаторно).

Піротехніки області вилучили 1775 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,31 га території в Лисичанську, Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено і вилучено 1 775 вибухонебезпечних предметів.

А саме: 61 артилерійський снаряд, 29 мінометних мін, дві гранати, 1 683 боєприпаси до стрілецької зброї.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Нагадуємо оновлені правила міжрегіональних та міжнародних перевезень

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2021 року № 1096 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236» визначено перелік необхідних документів та розмежовано відповідальність перевізників і пасажирів на залізничному, авіаційному та автомобільному транспорті.

Відповідно до підпункту 22 пункту 3 Постанови, забороняється здійснення перевезень пасажирів авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному та міжнародному сполученнях без наявності у них (крім осіб, які не досягли 18 років):

Визначені терміни проведення ЗНО-2022

Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року № 1166 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року.

Реєстрація осіб для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 9 березня 2022 року. 

Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2022 року.

До 29 квітня 2022 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.